מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוק בן שנה ו4 חודשיםשלומית30/11/2013
שלום,
בני בן שנה ו4 חודשים נמצא מזה כחודשיים במסגרת משפחתון ביתי עם עוד 5 תינוקות. היה איתי בבית עד גיל שנה וחודשיים. ההסתגלות למשפחתון בהתחלה לא הייתה קלה אבל אחר כך הסתגל וכיום לא בוכה כשנשאר שם. אנו שוקלים להוציא אותו מהמשפחתון בגלל שאני לא מרגישה שעובדים איתו שם מבחינה התפתחותית. למעט חוג מוסיקה פעם בשבוע אין שום דבר מעבר לזה. בנוסף ננמא גם בחברת תינוקות שקטנים ממנו למעט פעוטה נוספת שגדולה ממנו ב3 חודשים אך עתידה לעזוב את המשפחתון בעוד חודש. אנחנו שוקלים להכניס אותו לגן כשיהיה בן שנתיים (עומדים לעזוב את העיר הנוכחית בעוד מס' חודשים). הילד הוא ילד שקשה לו להסתגל לסיטואציות חדשות, אנשים לא מוכרים, לוקח לו זמן להתחמם אבל אחר כך בד"כ מסתגל. כשהיה איתי בבית שמתי דגש להעשיר את עולמו ע"י משחקים, חשיפה לילדים בני גילו וכו'. האם לדעתך זה יהיה בסדר להכניס אותו בגיל שנתיים לגן? לאור מה שאני מספרת על אופיו של הילד? יש לציין שמאז שנכנס למסגרת הוא חלה המון! האם זה יעשה לו טוב או רע אם ישאר איתי עד גיל שנתיים? אני מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה ו4 חודשים - תגובה
סמדר ריינר01/12/2013שלום שלומית,
לא הייתי ממליצה לך בכלל להוציא אותו מהמשפחתון. אין צורך לעבוד איתו הרבה מבחינה התפתחותית. בגילאים האלה ההתפתחות החשובה נעשית על בסיס ביטחון והתפתחות ריגשית ושינויים תכופים מדי עלולים לחבל בזה. אני לא חושבת שיעשה לו טוב להישאר איתך עד גיל שנתיים ואז להתסגל למסגרת גדולה יותר וקשה יותר מזו שהוא נמצא בה עכשיו. המסגרת כרגע היא חשובה כדי להיות מקום הדרגתי שדרכו הוא מסתגל למסגרות כך שיוכל בגיל שנתיים לעבור למסגרת אחרת. אני ממליצה לך להשאיר אותו בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש לא מסכימה איתך
שלומית02/12/2013לגבי זה שאת אומרת שהוא נמצא בשלב שלא כזה קריטי שלא מעשירים אותו. נכון בטחון חום ואהבה זה חשוב מאוד בגיל הזה אך גם לפתח ולהעשיר את עולמו ע"י עבודה וחשיפה לחומרים כמו מדבקות, צבעי גואש, בצק, שירים וסיפורים זה גם חשוב לא פחות! לפחות אם משלמים כסף מצפים גם לראות איזושהי התפתחות אחרת מה עשינו בזה? הילד אמור לגדול ולהתפתח ולא לקחת צעד אחורה מבחינה קוגניטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש לא מסכימה איתך - תגובה
סמדר ריינר03/12/2013שלום שלומית,
זכותך לא להסכים איתי, בכל זאת שאלת לדעתי המקצועית וזו דעתי.
צבעי גואש, סיפורים ועבודות אפשר לעשות איתו גם בבית. לא חייבים גן בשביל זה. אם הוא הולך לגן, חשוב שהדבר לא יפגע בו ולא יטלטל אותו. אם הוא לא פנוי רגשית כי הוא צריך את כל האנרגיות שלו להסתגלות, שום צבעי גואש לא יפתחו אותו. לעומת זאת אם הוא רגוע, שמח ומסופק, הוא יפתח סקרנות וילמד מכל דבר. גם מזבוב שהוא רואה על הקיר ומסתקרן איך הוא עף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)