הבן של מציקן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבן של מציקן
    חנית
    01/12/2013

שלום,

יש לי שלושה ילדים : ילדה בת 8. , ילד בן 5, ותינוקת בת 1.8.
    הבן שלי שבן ה- 5 הוא נבון ומאד חכם, אבל מציק לכולם כל הזמן.
    בכל מסגרת חברתית בה הוא נמצא הוא מוצא דרכים להציק, הוא לא מקשיב ואי אפשר להשתלט עליו. (הוא גם לא יודע מתי להפסיק). לדוגמא: בכל מפגש עם חברים הוא תמיד מציק לכולם גם למבוגרים וגם לילדים. בימי שישי כאשר נפגשים עם כל הבני דודים תמיד בסוף הוא נפלט החוצה מהמשחקים כי הוא לא מסוגל להיות חלק מכולם - מחבורה אלא בסוף מקשיב לעצמו ועושה רק מה שהוא רוצה וכך לא משתלב עם כולם והם לא רוצים לשחק איתו. כשהולכים למשל לפיצה והמבוגרים מדברים הוא פתאום מתחיל לצעוק או להשפריץ מים או ברד על אחד הילדים .....
    כאשר מנסים לנהל שיחה להבין מה הגורם להתנהגות ספציפית או למקרה שהיה הוא בורח בהתקפי זעם וקשה מאד להתמודד עם פתרון לבעיה.
    מה עושים? ממה לדעתך זה נובע? בהתחלה חשבנו שזה מקנאה באחות הקטנה אבל אין לזה הצדקה בגן . . בחוגים . . או בכל מסגרת אחרת שהוא מוצא את עצמו

מחכה לעזרה. . תודה חנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבן של מציקן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבן של מציקן - תגובה

סמדר ריינר
    02/12/2013

שלום חנית,
    לא נין לדעת ממה זה נובע מבלי להכיר אתכם. ראשית זו כנראה הדרך שבה הוא רגיל לקבל תשומת לב ולכן חשוב מאוד לתת תשומת לב שלא קשורה להתנהגות הזו, לקבוע זמני איכות איתו לבד, ולתת חיזוקים על התנהגויות טובות ומינימום התייחסות להתנהגויות שליליות. מעבר לזה המצב שאת מתארת נשמע לי קצת חמור מדי בשביל להתספק בזה והייתי פונה להדרכת הורים. נסי להתייעץ עם פסיכולוגית הגן לקבלת הכוונה בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו