ילדה בת 7 שנותנים לה יד חופשית להכל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 7 שנותנים לה יד חופשית להכל
    חסויה
    08/12/2013

היי אני ממש חייבת עזרה וכבר לא יודעת למי לפנות
    יש לי אחות בת 7 שהיא ילדה מאוד טובה ומחנוכת.
    הבעייה היא שחוץ מזה אמא שלי מרשה לה הכל.. אם זה ללכת לישון ב2 בלילה ולא לצחצח שיניים בבוקר "כי היא עייפה". היא חוזרת מהבית ספר ולא תמיד אוכלת ארוחת צהריים נורמליים לפעמים זה צלחת פתיתים או לא בא לאכול כי היא אכלה גלידה בדרך הבייתה.. וגם הארוחות שלה ממש לא מסודרות ורוב היום היא אוכלת חטיפים וממתקים ובקושי נוגעת בבשר. וכשהיא מכינה שיעורי בית זה לעולם לא יהיה בכיסא ושולחן זה תמיד יהיה בחדר על המיטה כי אין לה ספרייה מכייון שחולקת חדר עם אחות נוספת בת 20. אני מסבירה לאמי שתושיב אותה בכיסא ושולחן בפינת האוכל ושוב אמא שלי אומרת שאני מדברת שטויות ושהכל בסדר וככה זה נוח.
    בנוסף לזה שהיא ישנה מאוחר ואחותה ישנה מוקדם יותר והיא לא "רגילה" לישון לבד כי היא חייבת להיות עם מישהו ער תמיד היא ישנה איתי או עם ההורים שזה בכלל לא בסדר!!! וזה מוציא אותי מדעתי!!!
    אני מנסה להסביר לאמא שלי שזה יפגע בהתפתחות שלה זה שהיא לא אוכלת וזה שהיא ישנה ממש מאוחר והיא אומרת שאני מדברת שטויות והכל בסדר . אני יודעת שאמא שלי לא עושה את זה כוונה רעה, היא פשוט לא אוהבת "להכריח" אותה ונותנת לה יד חופשית ולא מבינה שזה יפגע בה בהמשך.. מה אני יכולה לעשות?! היא לא מבינה וכמה שניסיתי לדבר זה לא עזר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 7 שנותנים לה יד חופשית להכל - תגובה

סמדר ריינר
    08/12/2013

שלום לך,
    אין דרך להכריח את איאמ שלך להתנהג אחרת, היא אדם מבוגר, וכך היא בוחרת לחנך את בתה. כל עוד לא קורה משהו שמסכן את אחותך, אין לך למי לדווח או מה לעושת עם זה. הדבר היחיד שאת כן יכולה לעשות, הוא להציב גבולות מאוד בוררים כשזה פוגע בך. את לא מכונה שהיא תישן איתך או תעשה שיעורים על המיטה שלך, גם אם זה מעורר מאבקים קשים, מריבות ואי שביעות רצון. תנבי להרפות מלנסות לחנך את הורייך ופשוט תדאגי להציב את הגבולות שדרושים לך לחיים שפויים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו