אובדת עצות מול בן הזקונים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות מול בן הזקונים
    ליהיא
    08/12/2013

שלום לך,
    אני אמא לילד בן 6, כיתה א', בן זקונים ולו שני אחים נוספים בני 20, 16.5.
    אני מודאגת מתגובות שלו בנושא לימודים, חוסר מוטיבציה ללכת לבית הספר, חוסר מוטיבציה ללכת לצהרון לאחר יום הלימודים.... משפטים כמו המורה לא מחליטה עליי, אתם (ההורים) לא מחליטים עליי, רוב ההתנהלות היומ-יומית אתו היא עם המון קשיים, המון לא, המון אנטי וכו'.
    גם שאני מנסה לברר אתו ולדבר אתו מה מפריע לו הוא לא מוכן להקשיב.
    אני כל הזמן שומעת ממנו שטוב לו רק בבית, לא ללכת לבית הספר, הוא לא צריך חברים מבחינתו כל היום וכל יום להיות בבית.
    אני לא מצליחה מה בעצם הוא מנסה לומר לנו ואיך עלינו לנהוג כדי לשנות זאת ולעזור לו להנות מרוב העולמות סביבו.
    תודה מראש,
    ליהיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות מול בן הזקונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ליהיא

מזל
    08/12/2013

ליהיא שלום ,
    ראיתי את מה שכתבת ורציתי לענות לך .
    אני לא כל כך יודעת מה קורה בביתכם אבל הייתי ממליצה אולי להפגיש את הילד יותר עם ילדים, לדעתי הילד מרגיש חנק, זאת אומרת שהוא רק עכשיו עלה לכיתה א ופתאום יש עליו מלא עומס לימודי כמו לדעת עברית ( קרוא וכתוב ) וחשבון. אני חושבת שעלייך לקחת את הילד לאדם שמבין ברוחניות ולעשות לו טסוג של מדיטציה , שישתחרר מכל העומס שעליו , ולאחר מכן לדבר איתו שזה כיתה א וזה רק ככה בהתחלה.
    מקווה שעזרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך מזל אבל....

ליהיא
    08/12/2013

גם שאנחנו נפגשים בימי הולדת, עם חברים מהר מאוד הוא ממצה ומבקש לחזור הביתה. אני מבינה שמאוד כייף לו עם האחים הגדולים שלו ואיתנו ההורים, אך עדיין גם פה בבית רוב ההתנהלות היא צריכה להיות ממוקדת בו, וכמו שהוא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהיא

מזל
    08/12/2013

אני מבינה ליהיא , אבל עכשיו נגעת בנקודה חשובה ! את כתבת שהוא מאוד מחובר לאחים שלו , אז אולי תתני לאחים שלו לכוון אותו למטרה הלימודית. אם האחים שלו הם המשפיעים הכי גדולים שלו כניראה שאם הם ידברו איתו על התפקוד הלימודי של הילד הוא כניראה יבין. וכמו שאת יודעת לילדים יש חוש שהם יודעים לדבר עם ילד קטן יותר טוב מאיתנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהיא - תגובה

סמדר ריינר
    09/12/2013

שלום ליהיא,
    קודם כל בשום פנים ואופן לא ללת תפקיד הורי לאחים שלו כפי שהוצע לך כאן. נשמע שבנך זקוק מאוד לגבולולת ברורים לא לשכנוע או להסברים. את לא אמרוה להסביר לו שלעיו ללכת לבית הספר או לצהרון, הוא אמרו ללכת לשם כי זה סדר היום שלו גם אם הוא לא מרוצה. תנסי לא לשכנע אותו, אלא יש דברים שעליו לעושת כי כך המבוגרים קבעו. אחרי שתצליחי להשתית את המסגרת הזו בצורה מספיק ברורה, רמת החרדה שלו תרד והוא יהיה פנוי לפעילות חברתית. כרגע הוא נשאר בבית כי בהרגשה שלו שם הוא מחליט עליכם ועל ילדים אחרים הוא לא יכול להחליט, ולכן גם לא יכול להסתדר חברתית. כשצתליחו לשים אותו במקום, ולתת לו להרגיש כמו ילדבן 6 שלא כל העולם מסתובב סביבו הוא יתנהג כמו ילד בן 6 גם עם ילדים אחרים.
    אם את לא מצליחה. כדאי לפנות להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו