מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה חברתית בגןאביב01/04/2008
בתי האמצעית בת 4, הגננת אומרת שיש בעיה עם ילדה נוספת בגן שכן ביתי משחקת רק איתה ומתפקדת בגן רק כשהיא נמצאת שם. הקשר הוא עם ילדה שאובחנה כהיפרקאטיבית.
נראה כאילו היא מאד אוהבת את הילדה אבל בבית ביתי מתלוננת הרבה פעמים שהיא מציקה לה, מכה אותה אומרת לה שהציור שלה לא יפה, היא לא יפה וכיוצ"ב (ביתי חווה את הקשר כשלילי). הבת שלי אינה תלותית ויודעת היטב מה היא רוצה, אבל היא אינה עצמאית בדברים שהיא יודעת לעשות והרבה פעמים "משחקת אותה" מסכנה (במיוחד בנוכחות סבתא בינהן יש קשר מיוחד) ומבקשת מאיתנו ומביתי הבכורה לעשות בשבילה דברים.
הגננת טוענת שהקשר בין הבנות אינו טוב, היא אינה מתחברת לילדים אחרים (כשאני מזמינה אותם הביתה היא פשוט משחקת בעניינה שלה ועושה טובה כשהיא מתייחסת אליהם (בד"כ פוקדת עליהם מה לעשות, היא מחקה אותה בהתנהגות האימפולסיבית, משמיעה קולות במקום לדבר, משתוללת אינה מקשיבה לגננת וכיוצ"ב. לעיתים כשאני מנסה להזמין לה חברים הביתה היא אומרת משפטים כמו:"אף אחד לא רוצה לבוא אלי" או ילד זה או אחר אמר לי בגן שהוא לא רוצה לבוא אלי. אציין כי אני מנסה לעודד קשרים חברתיים אחרים מאז השיחה עם הגננת אך זה כאילו הילדה אטומה אליהם.
אציין כי יש לי 3 בנות עם הפרש של שנה וחצי. כיצד ניתן לחזק א הביטחון, את העצמאות שלה, את הקשרים החברתיים? ומה את מייעצת לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית בגן
שושי יעקובי07/04/2008מתוך התאור שלך את הילדה בגן, בולט בעיני עניין התלות שלה בקשר עם ילדה אחת והימנעות מלפתח קשרים עם ילדים נוספים בגן. מדוע הבת שלך בחרה להתחבר דווקא עם הילדה הספציפית הזו, לכך עשויות להיות סיבות רבות וטובות מבחינתה. בכל מקרה , עדוד הקשרים החברתיים הוא כרגע הנושא המרכזי. פיתוח היכולת החברתית הוא תהליך וצריך לאפשר לכך תקופת זמן מסוימת גם אם בתך חוששת או אינה מצליחה להתמודד מספיק טוב. אני ממליצה לך להמשיך לתמוך ולעודד אותה, כולל לעזור לה באופן אקטיבי ליזום קשרים חברתיים (להמשיך להזמין מידי שבוע חברה מהגן או ללכת לחבר) ככל שתעודדי אותה יותר כך המיומנויות החברתיות יתפתחו. כך גם תחושת העצמאות שלה. עניין של צבירת ניסיון וביטחון בעצמה.
בתאור שלך את מצביעה על קשיים נוספים וגם על מערך משפחתי לא פשוט עבורה, יכול להיות שיהיה נכון לך ולה להסתייע בייעוץ מקצועי.
שושי יעקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)