מיניות אצל ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיניות אצל ילדים
    קרן
    29/12/2013

שלום , הבן הקטן שלי בן 6 , בגן חובה. בשיחה עם הגננת נאמר לי שהילד "מפגין" מיניות כמו : נשיקה לילדה , וזה לא נעים לה. וכן שכב על ילדה במשחק רופא חולה. הגננת אמרה להם שזה לא מקובל ולא מתנהגים כך! והסירה את הווילון מחדר הרופא...על מנת לראות את כל הנעשה שם . הילדה ששיחקה איתו ככל הנראה אהבה את המשחק והוא לא כפה עליה כלום
    1. האם תגובת הגננת היסטרית או הגיונית לחלוטין?
    2. האם הבן שלי "יוצא דופן" בחתך הגיל שלו , האם מצבו מתאים להתפתות מניית תקינה?
    3. אם המצב מראה על התפתחות מינית תקינה וסקרנת נורמלית , מדוע אנשי המקצוע מנסים לדכא אותה ואולי כך לגרום לבעיות ולהפנמה שמיניות זה דבר נורא/אסור/לא טבעי?
    4. אם חלילה המצב לא תקין , מה אני כאימא יכולה לעשות על מנת לבדוק אם הילד עבר התעללות כלשהי? (לדבריו אף מבוגר/ילד לא נגע בו בכפייה , ניסיתי לנהל איתו שיחה בהמלצת הגננת על גופי הוא שלי וכ"ו
    5. אם הבן שלי משחק עם בן דוד שלו (בן גילו),מתקלחים יחד ושמעתי שמדברים על אבריהם וכנראה שהסתקרנו וחקרו ואולי גם נגעו ... האם יש למנוע מהם להתקלח יחד? האם יש להפסיק זאת מידית? האם להניח להם ולא להתערב?
    אני ממש מבולבלת , אשמח לעזרה והכוונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיניות אצל ילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות אצל ילדים

שרית
    03/04/2016

הי אתמול נכנסתי לחדרם של בני ומצאתי אותם ילד בן שש שוכב על ילד בן שמונה ללא בגדים .
    הזעתזעתי ממעשיהם ומיד נזפתי בהם.
    לאחר בירור בני הצעיר אמר שבני הגדול אמר לו לשכב עליו ככה והוא רק עקב מה שאמר לו .
    זאת פעם ראשונה שראיתי את המעשה הזה
    ממה זה נובע ? האם עלי לעשות משהו מלבד להסביר שזה אסור ושכל אחד נוגע רק בגופו שלו .
    בתודה מראש
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות אצל ילדים - תגובה

ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    04/04/2016

מובן שחשוב להסביר גבולות. ילד בגיל 8 אמור כבר לדעת את הגבולות, וכדאי לברר מה קורה שם וממה מונעת ההתנהגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיניות אצל ילדים - תגובה

ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    04/04/2016

סקרנות מינית מותאמת לגיל הגן. באותה מידה שאנחנו מתייחסים לתופעה כהליך נורמאלי, מנסים ללמד את הילדים גבולות ופרטיות. כלומר, הגננת לאו דווקא מתייחסת להתנהגות כחריגה, אבל מלמדת שבתרבות שלנו, זה לא מקובל. את תמיד יכולה לבקש התייעצות עם פסיכולוג הגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו