מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים בגיל שנה וחציאיריס02/04/2008
בני כיום בן שנה + 7 חודשים.
לפני כחודש התנהגותו השתנתה..
בבוקר שבאים לגן הוא איננו רוצה להפרד ממני ונדבק לי לרגל ולא רוצה שאלך, תמיד זה מלווה בבכי. חשוב לציין שמתחיל השנה לא היו בעיות בכלל, הוא היה מגיע לגן וישר רץ לצעצועים, לא היה מעניין אותו שאני הולכת.
בנוסף יש שינוי בהרגלי השינה שלו, בעבר היה הולך לישון בקלות (תוך כדי שאני או בעלי נשארים בחדרו) ולרוב ישן לילה שלם. כיום הוא רוצה ללכת לישון ( נכנס למיטה ואף מבקש לכבות את האור ( תגובה לשאלה שלנו) אך איננו מוכן בשום פנים ואופן שנצא מהחדר. כלומר נראה שהוא נרדם ואז לאחר כ10 דקות הוא מתחיל לבכות ורץ אלנו. ( הוא ישן על מזרון כי הוא קפץ ממיטת התינוק שלו כאשר תופעה זו התחילה). אנו מרדימים אותו שוב וזה יכול לחזור אפילו 10 פעמים בלילה.
חשוב לציין שכאשר הוא מגיע אלנו הוא נותן יד או הולך לבד למיטה ונשכב בה אך הוא מוודא כל השמן שאנו לידו ולא עוזבים.
והדבר האחרון- כל פעם שעובר מטוס הוא בהיסטריה, מתחיל לבכות מחפש אפה להתחבא וחוזר ואומר "לא מטוס" התופעה קיצונית יותר כאשר הוא נמצא בחוץ, גן משחקים רחוב, קצת פחות כאשר הוא בתוך הבית.
אנו עובדי עצות כיצד להתמודד עם מצבים אלו
יום טוב
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
שושי יעקובי08/04/2008את מתארת מספר תופעות, לא ברור לי אם הן קשורות זו לזו. בעקבות הצמיחה הקוגניטיבית והרגשית של גיל שנה וחצי ילדים מפגינים יותר פחדים, דורשים וזקוקים יותר לנוכחות המרגיעה של ההורים. יתכן שקשיי הפרידה בגן קשורים להתפתחות זו ויתכן שקשורים לדברים אחרים, כגון הסתגלותו לגן או לשינויים שמתרחשים בבית.
תופעת קשיי ההירדמות שהחלה לאחר מעבר ממיטת התינוק שלו היא לדעתי תגובת חרדה למעבר זה. אולי הוא אינו מרגיש בטוח / רגוע מספיק בשינה על מזרון ולכן השינה שלו מופרעת. אולי זה מוקדם עבורו. אולי זו רק תקופה של הסתגלות לשינה בסביבה חדשה. ישנם ילדים שנהנים לישון במיטת התינוק עד גיל שנתיים+ וחשים בה מוגנים. האם ישנה סיבה מיוחדת למעבר ממיטת התינוק?
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)