מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות מיניתאמאמודאגת02/04/2008
יש לי בן בן 3.8 שמח ושובב-מאוד חם וחברותי.
בחודש וחצי האחרון-פעם אחת כשהתארחנו אצל חבר מהגן ובפעם השנייה כשהתארחה אצלנו חברה מהגן, הוא הציע להוריד בגדים ולהדביק מדבקות על האיברים האינטימיים...
פעם אחת-שזו הייתה הפעם הראשונה-הם ישמו את זה ושתי האמהות-ישבנו בחדר השני אך כשנכנסו לחדר לבדוק מה קורה איתם---היינו מופתעות מאוד. בפעם השניה רק שמעתי אותם מדברים על זה אך מבט אחד הספיק -דיברתי איתו על הענין לאחר הפעם הראשונה אך שבוע לאחר מכן זה קרה שוב.
אני מתארת לעצמי שזה די נורמלי בגילו-לגלות את הגוף שלו את הגוף של האחר-המיניות וכו"
בנוסף-היה מקרה שבו הוא התארח אצל חברה מהגן והיא התפשטה והציעה שיכבו את האורות, יסגרו את הדלת וילכו לישון יחד.
לאחר שיחה על האיברים האינטימיים שלנו ועל זה שנשארים לבושים (ואגב-בביתנו שומרים על הפרטיות כשנכנסים לשירותים ולאמבטיה וגם הוא רוצה פרטיות כשהוא נכנס לשירותים).
קרו 2 מקרים נוספים-1. לפני שלושה ימים חבר התארח אצלו אחה"צ והוריד את בגדי פלג הגוף התחתון (טען שבני אמר לו להוריד). ואתמול בגן-דווח לי ע"י הגננת כי בני שיחק עם חברה בחצר וביקש ממנה להוריד מכנסיים ותחתונים או שהראה לה את איבר מינו-(לא ברור מהילדה)אך היא לקחה זאת קשה מאד ומהרגע שהגיעה הביתה לא יצאה ממיטתה...
מה עליי לעשות? הגננת אמרה כי זו התנהגות נורמלית לגילם וכי היו מקרים דומים אצל ילדים אחרים לאחרונה-היא קיימה שיחה עם הילדים הבוקר ובני טען כי רק רצה לשחק איתה וציחקק..
איך עליי להבהיר את הענין? כיצד להסביר לו בצורה טובה יותר? אני לא כועסת או חלילה מענישה אך אולי אני לא תקיפה מספיק?האם לפנות אל הוריי הילדה? הוא מאוד מאוד דומיננטי בגן וכל הילדים רוצים בחברתו-אני חוששת שהתנהגות זו תוביל להרחקת ההורים האחרים מחברתו?
מה נכון לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות מינית
שושי יעקובי09/04/2008לא ברור לי בכמה מקרים מדובר. בכל אופן, הסקרנות המינית הקיימת אצלו ואצל ילדים נוספים טבעית ותואמת לשלב ההתפתחותי שלו. לי נשמע שפעלת בצורה נכונה. הגדרת ברור כללי התנהגות, שוחחת איתו, שוחחת עם הגננת כדי שגם היא תציב גבולות ברורים לילדים. לעיתים צריך לחזור על כך מספר פעמים כי הדחף חזק יותר מיכולת ההבנה שלו. ברוב המקרים ילדים מקבלים את הגבולות שמבוגרים מציבים בפניהם.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)