ילדה בת 3- דובי לא לא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3- דובי לא לא
    סיגל
    08/02/2007

שלום, אנחנו הורים לילדה בת 3- בכורה. לפני שבועיים נולד לנו תינוק חדש,והחיים בבית נהיו מורכבים מאוד. גם לפני הלידה חווינו יחסים מורכבים עם ביתנו הבכורה- אין כמעט דבר שהיא לא מתווכחת עליו!!!! ההתארגנויות בבוקר לפני שיוצאים לגן, ההתארגנויות בערב לפני השינה וכל הפעילויות שבאמצע. זה מגיע למצב שאני ממש מתבאסת שמגיע הבוקר ואו הערב בגלל שאני יודעת מה צפוי לנו. לפני שנולד התינוק היתה לנו יותר סבלנות ויותר אורך רוח, אבל מאז הלידה אנחנו פשוט מותשים ועל סף איבוד עשתונות. היא מיבבת המון, מתווכחת, מרביצה ,מבקשת דברים בצורה תובענית ולא נעימה. אנחנו מודעים לעובדה שבטח לא קל לה השינוי עם תוספת התינוק למשפחה, ושצריך לאפשר לה לשחרר אגרסיות אבל איפה עובר הגבול? יש לי הרגשה שנכנסנו ללופ שמנציח את ההתנהגות שלה ואת התגובה הכעסנית שלנו. אנחנו באמת ובתמים לא יודעים איך לצאת מהלופ הזה. אנחנו מחבקים המון ומנשקים המון, נותנים חיזוקים חיוביים כשעושה דברים טובים, אבל כנראה משהו אנחנו לא עושים נכון, אם ההתנהגות הזאת שלה נמשכת כל כך הרבה זמן. כמה זמן נמשך השלב ההתפתחותי הזה? ה צ י ל ו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3- דובי לא לא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה חכמה!

ענת זפרני
    15/02/2007

הרשו לי להשיב בשם בתכם:
    "כמה קשה להיות קטנה.
    להיות בסך הכל בת שלוש, (יש לה ברזומה שלוש חופש גדול....) ולהרגיש שהדמויות שמטפלות בי ואמורות לאהוב אותי הכי בעולם - נלחמות בי!!!
    אני בסך הכל רוצה להרגיש שאני שם, חשובה, אהובה, רצויה, ולפעמים אני מרגישה שמתקלקל לי, וכולם כועסים עלי - אז אני נבהלת ומקצינה את הבכי והיללות ואז הם ממש ממש ממש כועסים!! "

ועכשיו הרשו לי לענות לכם בצורה "בוגרת":
    בגיל שנתיים - ארבע הילד מגלה את היופי שבעצמאות. זהו גיל שהם רוצים להחליט על עצמם. הם מתחילים את שלב ההיפרדות - ההבנה שהיא זה לא אתם!! חלק מההתנהגויות העצמאיות מקבלות חיזוק: למשל אם היא אוכלת לבד וכו' ועל חלק מההתנהגיות של העצמאות אתם כועסים - ואז היא מתבלבלת!!!
    היא בוחנת דרככם את הכוח שלה בעולם. אם אתם צועקים היא צועקת חזק יותר ובכך מנסה להוכיח לעצמה(!!) שהיא מסוגלת לעמוד מולכם ואז - מול כל העולם.
    היא צריכה לחוות אתכם כהורים חזקים אבל אמפטים. להמליל:"אני רואה שאת כועסת, אבל מאוחר וחייבים להתלבש", לא בכעס - בבגרות. מאותה נקודה היא תתחיל להבין שיש שם מבוגר שמחליט ולא מבוגר במלחמה. נסו לכעוס פחות. "מעגלי הכעס" - מאוד שואבים, את כל הנוכחים...
    היא יודעת בדיוק איפה נקודות החולשה שלכם והיא מיללת כי זה מוציא אתכם מדעתכם, היא מקצינה את מה שעובד!! ולכן - אתם חייבים להחליט שאתם משנים את ההתייחסות כלפיה מטעונה לאמפטית ומטרור לסמכות. עניין של החלטה - תאמינו לי!
    תחליטו על שיגרה, (שעות קימה לבוש אוכל) ותקיימו אותה כאילו מדובר על קיר בטון. לא זזים מילימטר. בלי כעס. כעובדה.
    וביתר הדברים תנו לה להרגיש מנצחת - כך תפתחו אצלה את תחושת המסוגלות העצמית.
    אם לא עובד
    פנו לייעוץ.
    בהצלחה!!
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו