מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צעקות ליד תינוקשירי18/01/2014
שלום
ביתי בת 10 חודשים, איתי בבית עדיין (לא במסגרת).תינוקת חייכנית וסקרנית. לאחרונה שמתי לב שהיא מתעצבנת מאד כשלא מקבלת משהו שהיא רוצה. בוכה וצועקת.
בבית אנחנו מאוד מקפידים לא לריב לידה, למרות שמדי פעם קורה. מה שכן, יש לנו כלב מתוק אבל שובב שלא מניח לה ואנחנו צועקים עליו המון לידה , הוא מתפרע ואנחנו חוששים שיקרה לה משהו בתוך המשחק שלו.
פתאום אני חוששת שכל הצעקות שהיא שומעת, גם אם הם על הכלב, יעשו משהו או כבר עשו.
אז השאלה שלי, האם החשש מוצדק ואם כן, האם לא מאוחר לתקן את הנזק שנעשה.. היא כבר בת 10 חדשים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעקות
יאיר סהר21/01/2014אני שומע שאתם הורים מאוד רגישים, והדאגה לבתכם מאוד חשובה לכם, ואני שמח על כך.
בשלבי התפתחות שונים, ילדים מגלים התנהגויות חדשות, מנסים ומפתחים אותן.
הבת שלך כנראה גילתה שבכי וצעקות מביאים הן כלי "חזק", באמצעותו היא מצליחה להשיג את מבוקשה ביעילות גדולה יותר (ההורים מגיבים מהר יותר, מקבלת משהו שמלכתחילה לא רוצים לתת לה וכו').
לא הייתי מזדרז לקשר בכי וצעקות (התנהגויות טבעיות של ילדה שעוד לא שולטת בשפה, בעת תסכול) לצעקות או ויכוחים שהיא שמעה בסביבתה.
היי רגועה - כל ילד שומע גם צעקות וויכוחים, לא נגרם כל נזק.
יחד עם זאת, כדאי לנהוג באיפוק מסוים כאשר היא בוכה או צועקת (ללא סיבה פיזיולוגית כגון רעב או עייפות). כדאי להבין שזו הדרך שהיא אימצה כרגע, אבל אם אתם נענים ו"מתקפלים" לכל רצונותיה ברגע שיש בכי או צעקות, אתם מסמנים לה שזו הדרך הטובה ביותר "לסחוט" אתכם.
בהצלחה!
יאיר סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקות ליד תינוק - תגובה
יאיר סהר28/01/2014אני שומע שאתם הורים מאוד רגישים, והדאגה לבתכם מאוד חשובה לכם, ואני שמח על כך.
בשלבי התפתחות שונים, ילדים מגלים התנהגויות חדשות, מנסים ומפתחים אותן.
הבת שלך כנראה גילתה שבכי וצעקות מביאים הן כלי "חזק", באמצעותו היא מצליחה להשיג את מבוקשה ביעילות גדולה יותר (ההורים מגיבים מהר יותר, מקבלת משהו שמלכתחילה לא רוצים לתת לה וכו').
לא הייתי מזדרז לקשר בכי וצעקות (התנהגויות טבעיות של ילדה שעוד לא שולטת בשפה, בעת תסכול) לצעקות או ויכוחים שהיא שמעה בסביבתה.
היי רגועה - כל ילד שומע גם צעקות וויכוחים, לא נגרם כל נזק.
יחד עם זאת, כדאי לנהוג באיפוק מסוים כאשר היא בוכה או צועקת (ללא סיבה פיזיולוגית כגון רעב או עייפות). כדאי להבין שזו הדרך שהיא אימצה כרגע, אבל אם אתם נענים ו"מתקפלים" לכל רצונותיה ברגע שיש בכי או צעקות, אתם מסמנים לה שזו הדרך הטובה ביותר "לסחוט" אתכם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)