מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעזרה דחוףףףטל19/01/2014
שלום.יש לי ילד בן 3 ו5 חודשים שנכנס בגיל 3 לגן עירייה גמול ולפני חודשיים שוב חזר לפספס פיפי וקקי בערך 6 פעמים ביום.ניסיתי את כל השיטות:פרסים,שיחות,כעס ,התעלמות וכלום לא עובד. צוות הגן ואני מיואשים-כידוע זה לא מקובל בגן עירייה ילד לא גמול. אני חייבת למצוא פתרון לפני שיהיו בעיות נוספות-ילדים כבר צוחקים עליו ומקניטים אותו.
אשמח לקבל עזרה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
טל19/01/2014חשוב לציין שגם כשהוא מפספס הוא לא אומר כלום כאילו שזה לא מפריע לו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגרסיה לפספוס
יאיר סהר28/01/2014הי טל,
הלחץ שלך טבעי וברור, אבל חשוב לגשת אל הנושא ברוגע.
מצב שבו ילדים חוזרים לפספס מעיד על רגרסיה שמקורה לרוב בחוויה רגשית לא נעימה, עימה הילד מתקשה להתמודד. כך למעשה מתבטאות התחושות שלו.
האם התרחשו שינויים כלשהם בחייו של בנך לאחרונה? (לידה של אח בשנה האחרונה?)
האם אירע איזשהו אירוע שלילי בגן? איך הסתדר מבחינה חברתית עד לפספוסים?
ככלל, עונשים ושיחות ארוכות (שעשויות להיות עונש בפני עצמן) אינן הדרך לעזור לילד להתמודד עם המצב. הוא במצוקה, וענישה רק מגדילה את חווית חוסר האונים. גם החלפה בין שיטות שונות להתייחסות עשויה לבלבל אותו, לשדר לחץ ודחיפות גדולים ולהעביר לו מסר שהתנהגותו מאוד בעייתית.
היות והסביבה לא מקבלת את הפספוס שלו, הוא עושה כל שביכולתו כדי להסתיר זאת על-ידי התעלמות - ולכן כנראה לא אומר כלום ומקווה שלא ישימו לב.
אני ממליץ לשנות גישה, וחשוב להיות עקביים בה.
1. שיחת "תיאום עמדות":
כדאי למצוא זמן "נעים" (נטול מתיחות) במהלך היום, ולהושיב אותו לשיחונת קצרה(!). להסביר לו שאת מבינה שקשה לו כרגע להתאפק ולזהות בזמן מתי מגיע פיפי או קקי,
אבל את בטוחה שבקרוב הוא יצליח. לכן בתקופה הקרובה, תנסי לעזור לו על-ידי תזכורות מדי פעם לגשת לשירותים ולנסות לעשות.
השיחה צריכה להיות נעימה, בה את מעבירה מסר של אמון מלא בו.
חשוב שהשיחה תהיה מאוד קצרה. לא להאריך בהסברים נוספים, ולא לחזור על הדברים. אחרת הוא יאבד אותך, ויאבד את המסר.
2. סובלנות לפספוסים
זכרי שפספוסים ימשיכו להיות!
היי מוכנה נפשית לעוד חודש של פספוסים רבים. אני יודע, זה קשה ומאתגר, אבל זו הדרך לעזור לו באמת.
במידה ומפספס ההתייחסות צריכה להיות עניינית, ללא פרשנות וללא מחוות נוספות כגון "אוף" או "שוב?" וכו'.
פשוט לגשת אליו, לומר לו "נראה לי שפספסת. בוא ננקה אותך ונחליף לך בגדים" או משהו בסגנון. שימי לב שהאמירה היא דיווח מנותק משיפוט או מסר רגשי.
בקשי את אותו הדבר גם מהגננות.
אני יודע שזה מורכב, אבל לחץ מכיוון אחד הצדדים רק עשוי להגדיל חרדה ו/או בושה ולהאריך מאוד את תקופת הפספוסים.
במידת הצורך צרי איתי קשר ישירות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)