ילד בן חמש שאוהב בגדים של אמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן חמש שאוהב בגדים של אמא
    טעות..שוב מור
    24/01/2014

שלום,
    בני הבכור בן חמש, אח לבת שנתיים וחצי.
    כבר תקופה שיש לבני "משחק " חדש.
    הוא מבקש ממני רשות לבחור בגד מהארון שלי ובחור לעצמו בגד נשי מבד נעים כמו לייקרה וכדומה.
    אח"כ הוא הולך לחדרו,מבקש ממני לא להיכנס ומודד את הבגד וראיתי בחטף שגם שם בובה מתחת לבגד(דהיינו מדמה עצמו בהריון).
    אני לא בהריון!
    כיצד עליי להגיב?
    האם לשתף פעולה ולתת לו לבחור מארון הבגדים שלי?
    האם זה מרמז על נטיותיו המיניות?
    האם המשחק תקין ונורמלי לגילו?
    אודה לתגובתכם,מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקרנות ונטיות

יאיר סהר
    25/01/2014

שלום מורן,
    ילדים מתנסים בשלל התנהגויות שנראות להם מעניינות ומסקרנות.
    הבן שלך משלב את סקרנותו לגבי המין הנשי עם חיבתו למרקם נעים.
    את מציינת שאינך בהריון, אך בנך נחשף לנושא בתקופת הריונך וגם כנראה דרך נשים אחרות (למשל אמהות של ילדים אחרים בגן).

לגבי שאלותייך אתחיל מהסוף:

האם המשחק תקין ונורמלי לגילו?
    אני מבחין בין נורמלי לתקין.
    נורמלי נקבע לפי מה שהרוב עושה (לטוב ולרע), ולכן מהיכרותי את התחום לא מדובר בהתנהגות נורמלית.
    יחד עם זאת, התנהגות שונה יכולה בהחלט להיות תקינה. הוא מבטא את סקרנותו בהתנסות, הוא מבקש ממך שמלה (להבדיל מלקיחה ללא רשות), והוא אף חש שהתנסות זאת אינה מקובלת (ואתייחס לכך בהמשך) ולכן עושה זאת באופן מוצנע. מאלו אני מבין שהתנהגותו תקינה.

האם זה מרמז על נטיותיו המיניות?
    יתכן, אך יתכן שמדובר גם בסקרנות בלבד.

האם לשתף פעולה ולתת לו לבחור מארון הבגדים שלי?
    חשוב לאפשר לילדים לחקור ולהתנסות בעולם באופן שמתאים להם, כל עוד אין בהתנהגותם משום סכנה להם או לאחרים.

כיצד עליי להגיב?
    תחילה הרשי לי לחזק אותך על התנהגותך עד כה, במיוחד בגלל שנשמע שהתנהגותו של בנך לא נוחה לך.
    את נענית לבקשותיו ומכבדת את פרטיותו (תוך וידוא שאינו מסכן עצמו).
    בין שמדובר ברמז לנטיה מינית ובין אם לאו, המחקר אינו תומך בתפיסה לפיה אנו יכולים לחנך לנטיה מינית כפי רצוננו, לכן ככל הידוע לנו, התנהגותך לא תשפיע לכאן או לכאן בעניין זה.
    מנגד, העברת מסר כי התנהגותו אינה מקובלת, ובאופן קיצוני אף לאסור אותה, עשויים ליצור אצלו תחושה של חוסר קבלה על-ידך ותסכול, ולהעביר מסר כי עליו לשמור בסוד את רצונותיו, סקרנותו או נטיותיו.
    מסר כזה של חוסר קבלה (לגבי כל תחום אישיותי/תכונתי) עשוי לפגוע במערכת היחסים ביניכם, ולהביא אותו לפתח מנגנוני הסתרה מתוחכמים.
    חשוב לשים לב כי גם כעת הוא חש צורך במידה מסוימת של חשאיות והסתרה (סוגר את הדלת ומבקש שלא תיכנסי). אפשר שבאופן כלשהו הפנים מסר כי חקירה מסוג זה אינה מקובלת (בבית / בגן / על-ידי מישהו אחר).

אפשרי סביבה בטוחה להמשך חקירה בתחום שמסקרן אותו. כבדי בקשותיו, והשתדלי להעביר לו מסר חשוב אחד: "אני מקבלת אותך כפי שאתה".
    נסי לפתח שיחה פתוחה בנושא. כחצי שעה לאחר שסיים לשחק בחדרו עם השמלה, תוכלי לשאול "כשאתה משחק בחדר והדלת סגורה, אני מאוד סקרנית לדעת מה אתה עושה אבל מכבדת את בקשתך. אתה רוצה לספר לי?".
    במידה והנושא נפתח, העבירי מסר שהתנהגותו מקובלת, אך ודאי שלא יקבל מסרים סותרים (בגן למשל). כדי שלא לחשוף אותו לביקורת חברתית נוקבת, כדאי להסביר שיש אנשים שקשה להם להבין שילד רוצה לשחק בשמלות, אבל בבית הוא יכול לשחק כפי שנוח לו.

בהצלחה!

יאיר סהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאיר

טעות..שוב מור
    26/01/2014

בוקר אור יאיר,
    תודה רבה על התשובה המפורטת ביותר.
    ניכר כי הנך אדם נדיב מאוד.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

יאיר סהר
    26/01/2014

הי מורן,
    תודה רבה גם לך.
    בסך הכל משתדל לעזור.

שבוע נעים,
    יאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

יאיר סהר
    28/01/2014

הי מורן,
    תודה רבה גם לך.
    בסך הכל משתדל לעזור.

שבוע נעים,
    יאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן חמש שאוהב בגדים של אמא - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    26/01/2014

שלום,
    משחק בבגדים או בובות אינו מעיד על נטייה מינית. הדברים שתיארת כשלעצמם אינם אינדיקציה לקושי או מצוקה של הילד. מיניות היא חלק טבעי הקיים אצל כל אדם מגיל אפס, ילדים דרך משחק חוקרים חלקים שונים של העצמי. מהתיאור שלך אין אינדיקציה למשהו בעייתי או לא תקין במשחק שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו