מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מספרים לילדים על מאסריוני26/01/2014
שלום
אני נכנס בקרוב לכלא לתקופה של שנה וחצי על עבירות צווארון לבן, יש לי שתי בנות הגדולה בת 8 , איך אני מספר לה על העניין. להגיד שאני נוסע לחו"ל לעבודה, או את האמת. המעצר שלי קצר ואני אצא לחופשות מן הסתם תוך חצי שנה. אשתי תומכת בי ואנחנו די מנותקים מהסביבה הקרובה כך שאין רכילויות או סיכוי גדול שהילדה תשמע את האמת ממישהו. מצד שני אני לא רוצה לשקר לה. שתי הבנות ובמיוחד הגדולה קרובות אליי מאוד. הקטנה בת שנתיים כך שלגביה זה פחות מטריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מספרים לילדים על מאסר - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב26/01/2014שלום יוני,
צר לי לשמוע על כך שעומדת בפניך תקופה לא פשוטה, שתפגיש את כל בני המשפחה עם התמודדות מורכבת מאוד, זהו תהליך שדורש עיבוד והשלמה מכל אחד מבני המשפחה.
לגבי הדילמה שלך, אני מאינה שזה לא נכון לשקר לילדים, בעיקר בגלל שהם חכמים חדי חושים יותר ממה שחושבים והן יקלטו את האמת לכן אם היא תאמר להם באופן ישיר זה נותן להם יותר כלים להתמודדות עימה גם כאשר הידיעה היא כואבת. עם זאת האמת צריכה להיות מתווכת באופן שמתאים לילדים כך שיכולו לעכל את זה.
כך שהייתי ממליצה לך יחד עם בת זוגתך לשבת לחשוב יחד על נוסח שנוח לכם לשתף את הבנות בו שהוא משקף את המציאות, לא בהכרח את כולה אבל את המהות שלה.
הצעה לנוסח:
"אבא עשה משהו שהוא לא היה צריך לעשות, והוא צריך לקחת על זה אחריות ולכן לא יהיה בבית תקופה של X זמן..."
חשוב שתיהיה לך נוסח משלך שתרגיש עימו בנוח, לבנות יש גם דברים חיוביים ללמוד מהתהליך הזה לגבי לקיחת אחריות ולמידה לאורך החיים מטעויות.
דבר חשוב נוסף זה להגדיר לבנות זמנים שבהם הן יראו ולא יראו אותך זה יאפשר להן להתארגן פנימית לכך, וכן להגדיר את אופני ההתקשרות ביניכם בזמן העדרותך (מכתבים טלפון ותדירות).
עומדת בפניך ובפני המשפחך התמודדות ארוכה ומורכבת, מאחלת לכם שתוכלו לצמוח ולהתחזק מכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)