איך מספרים לילדים על מאסר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מספרים לילדים על מאסר
    יוני
    26/01/2014

שלום
    אני נכנס בקרוב לכלא לתקופה של שנה וחצי על עבירות צווארון לבן, יש לי שתי בנות הגדולה בת 8 , איך אני מספר לה על העניין. להגיד שאני נוסע לחו"ל לעבודה, או את האמת. המעצר שלי קצר ואני אצא לחופשות מן הסתם תוך חצי שנה. אשתי תומכת בי ואנחנו די מנותקים מהסביבה הקרובה כך שאין רכילויות או סיכוי גדול שהילדה תשמע את האמת ממישהו. מצד שני אני לא רוצה לשקר לה. שתי הבנות ובמיוחד הגדולה קרובות אליי מאוד. הקטנה בת שנתיים כך שלגביה זה פחות מטריד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מספרים לילדים על מאסר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מספרים לילדים על מאסר - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    26/01/2014

שלום יוני,
    צר לי לשמוע על כך שעומדת בפניך תקופה לא פשוטה, שתפגיש את כל בני המשפחה עם התמודדות מורכבת מאוד, זהו תהליך שדורש עיבוד והשלמה מכל אחד מבני המשפחה.
    לגבי הדילמה שלך, אני מאינה שזה לא נכון לשקר לילדים, בעיקר בגלל שהם חכמים חדי חושים יותר ממה שחושבים והן יקלטו את האמת לכן אם היא תאמר להם באופן ישיר זה נותן להם יותר כלים להתמודדות עימה גם כאשר הידיעה היא כואבת. עם זאת האמת צריכה להיות מתווכת באופן שמתאים לילדים כך שיכולו לעכל את זה.
    כך שהייתי ממליצה לך יחד עם בת זוגתך לשבת לחשוב יחד על נוסח שנוח לכם לשתף את הבנות בו שהוא משקף את המציאות, לא בהכרח את כולה אבל את המהות שלה.
    הצעה לנוסח:
    "אבא עשה משהו שהוא לא היה צריך לעשות, והוא צריך לקחת על זה אחריות ולכן לא יהיה בבית תקופה של X זמן..."
    חשוב שתיהיה לך נוסח משלך שתרגיש עימו בנוח, לבנות יש גם דברים חיוביים ללמוד מהתהליך הזה לגבי לקיחת אחריות ולמידה לאורך החיים מטעויות.
    דבר חשוב נוסף זה להגדיר לבנות זמנים שבהם הן יראו ולא יראו אותך זה יאפשר להן להתארגן פנימית לכך, וכן להגדיר את אופני ההתקשרות ביניכם בזמן העדרותך (מכתבים טלפון ותדירות).
    עומדת בפניך ובפני המשפחך התמודדות ארוכה ומורכבת, מאחלת לכם שתוכלו לצמוח ולהתחזק מכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו