אשמח לתשובה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה
    לילי
    26/01/2014

ביתי בת שנה ושלושה חודשים נמצאת בפעוטון עד 16:00
    ילדה עקשנית ומפותחת ודעתנית.נבונה (די מברברת ואפשר ממש להבין מה מבקשת וגןם מבינה אותנו)
    (בערך בגיל 10 חודשים !!!!החלה להשתתח על הרצפה כאשר לא קיבלה מה שרצתה אבל לא בצורה קיצונית
    התגובה שלי היא בדרך כלל היא להתעלם לכחצי דקה ואז לנסות להסיט את תשומת ליבה למשהו אחר
    ניראה לי שההתנהגות הנל מעט החמירה
    אני מעוניינת להפסיק את ההתנהגות הזאת(ובלי שום קשר להציב גבולות)
    אתמול זה היה ממש בילתי ניסבל (ייתכן שהיתה עייפה)בכתה מכל דבר גם כשביקשה משהו וקיבלה אחרי שנייה בכתה וחוזר חלילהבנוסף כשישתתחת מקבלת מכה בראש (לא חובטת את הראש אלא בעצם השכיבה וההשתתחות זה פשוט קורה מה גם שחורף והרצפה קרה מה שדי מדאיג אותי)
    מה לעשות??להתעלם לחלטין? להרים מהריצפה? להרגיע ? לתת לה כמה דקות ואז להרגיע .
    אני די בלחץ ולא ככ יודעת מה לעשות
    דבר נוסף חשבתי לדבר עם הגננת ולשאול אם זה ככה גם בגן בגן הילדה מאושרת טפוטפו אוהבת ללכת לגן אוהבת חברת ילדים .בקיצור מה הפיתרון??? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לתשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה - תגובה

טל כרמלי טבת
    28/01/2014

שלום שרי,

ההתפרצויות שאת מתארת אופייניות לגיל שנה וחצי - שנתיים, ובתך כפי הנראה אכן דעתנית מעט יותר מהרגיל וכבר עומדת על שלה, תובעת את עצמאותה, רוצה לשלוט בסביבה ומגיבה בתסכול ובכעס כאשר לא נענים לרצונותיה.

כתבת שבלי קשר להתפרצויות את מעוניינת להציב לה גבולות, ואני חושבת שהדברים כן קשורים זה בזה. מול התנהגויות כאלה רצוי לנהוג בשתי דרכים במקביל: לגלות הבנה כלפי האכזבה והתסכול שלה ולשקף לה את רגשותיה ("אני מבינה שאת ממש רוצה ממתק עכשיו וזה מאכזב אותך שאני לא מרשה"), ויחד עם זאת לא להיבהל מהבכי, ולהציב גבולות ברורים ועקביים. זה לא פשוט ודורש הרבה כוחות, אבל ככל שבתך תראה אותך יציבה וברורה מולה, כך היא תחוש ביטחון ורוגע. בהזדמנויות אחרות כדאי לאפשר לה לעשות דברים באופן עצמאי או לבחור מבין מספר אפשרויות, וכך היא תחוש שיש גם כבוד כלפי רצונותיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

לילי
    29/01/2014

שלום
    תודה רבה על התשובה דעתנית ומגיבה בכעס זה בעייתי ? זה דבר שהוא שלילי
    אני רוצה להבין
    כאשר מישטתחת לשקף ואז מה? להרים מהריצפה ?להרגיע? ללכת ולעזוב אותה? להתעלם?
    שוב תודה אשמח לחידוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות - תגובה

טל כרמלי טבת
    29/01/2014

דעתנות כשלעצמה איננה דבר שלילי, להיפך - היא מבטאת את התפתחותו של "עצמי" בעל רצונות ודעות משלו, וזוהי התפתחות תקינה וחשובה. עם זאת, נשמע שאצל בתך ההתפרצויות הללו מתרחשות לעתים קרובות יחסית, ומשבשות את ההתנהלות התקינה בבית.
    בעת השתטחות או התפרצות אחרת לא מומלץ להתעלם וגם לא ללכת ולהתרחק ממנה, שכן זה ישדר לה שלא ניתן להתמודד איתה. כדאי לומר לה בקצרה ובאופן ענייני ורגוע (ולא למשל בכעס, בבהלה או בצעקות) שאת מבינה את הכעס שלה, ועם זאת שהתנהגותה אינה מקובלת עלייך. אמרי לה שאת כאן עד שהיא תירגע, ואפשר גם לשאול אותה מה היא חושבת שיוכל לעזור לה להירגע, אם את חושבת שהיא תוכל לענות על כך. אין צורך להוסיף ובוודאי לא להיכנס עמה למו"מ, שילמד אותה שיש תועלת בהתפרצויותיה. כשהיא נרגעת, ניתן לומר לה משהו מחזק על כך שהיא התגברה על הכעס ונרגעה.
    מעבר לכל אלה, חשוב לשמור על שגרה קבועה וגם להתאים אותה מבחינת שעות העייפות וכו'. סיפרת שאחת ההתפרצויות האחרונות היו כשבתך היתה מאד עייפה, ובאמת לעתים קרובות הן מתרחשות עקב עייפות או רעב וכדומה. שגרה יציבה אשר מותאמת לצרכי הילד יכולה להפחית מצבים אלה.
    מקווה שזה מוסיף לך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו