בן 3 וחצי שנהיה רגיש בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 3 וחצי שנהיה רגיש בגן
    גילי
    27/01/2014

שלום, הבן שלי בן שלוש וחצי, כרגע בן יחיד. קיבלתי שיחת טלפון מהגננת שטוענת שהילד שינה את התנהגותו. הוא בוכה מכל דבר וגם מדבר לחברים שלו בצורה שלא הולמת את התנהגותו כמו "אני לא רוצה לשתף אותך" "אני לא חבר שלך". מדובר בילד מאוד בולט חברתית בגן. כולם רוצים לשחק איתו והוא אהוב על כולם. הגננת טוענת שעובר עליו משהו ושאלה אם יש איזשהו שינוי בבית או אם אני בהריון. סיפרתי לה שאני בהריון בהתחלה והילד אינו יודע על כך. לטענתה הוא מרגיש וזאת הסיבה לשינוי ההתנהגותי. קשה לי להאמין שהילד מרגיש ואולי יש סיבה אחרת. מה אתם חושבים שיכולות להיות הסיבות לשינוי ההתנהגותי? ואיך לטפל בזה? האם לדבר עם הילד על כך שהגננת התקשרה וסיפרה לי על ההתנהגות שלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 וחצי שנהיה רגיש בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3 וחצי שנהיה רגיש בגן - תגובה

טל כרמלי טבת
    27/01/2014

שלום גילי,

יכולות להיות סיבות רבות לשינוי התנהגותי כמו שהגננת מתארת. ייתכן שבחושיו החדים בנך קלט את השינוי המתקרב במשפחה, אבל גם יכול להיות שהוא מגיב לדברים אחרים. מתוך דברייך אני מבינה שבבית את לא רואה שינויים בהתנהגותו, האם אכן תגובותיו הן ספציפיות לגן? האם יוצא לו להיפגש עם ילדים אחה"צ, מחוץ לגן? איך הוא מתנהג אז? לפעמים ילדים מגיבים לשינויים שלא נוגעים אליהם באופן ישיר אבל משפיעים על הוריהם או על סביבתם הקרובה, האם חלו שינויים כאלה בתקופה האחרונה? ייתכן גם, שבשל ההיריון את עייפה או לא חשה בטוב, ובאופן טבעי מעט פחות פנויה אליו ממה שהיה מורגל אליו עד היום.

אין צורך לספר לבנך שהגננת התקשרה, אך כדאי למצוא את ההזדמנות לשוחח עמו על הנושא. בשעה שאתם נמצאים באווירה רגועה ונעימה כדאי לשאול אותו איך הוא מרגיש עם החברים בגן, האם מישהו או משהו מרגיז אותו, וכדומה. אני מבינה שהוא ילד חברותי, מקובל ואהוב. האם לדברי הגננת הוא נוהג כך פתאום כלפי כל הילדים, או רק כלפי ילדים מסוימים? ניתן לומר לו שהוא לא חייב להיות חבר של כולם, אבל שאמירות כמו "אני לא חבר שלך" אינן נעימות ועשויות להעליב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו