גופי הוא ברשותי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גופי הוא ברשותי
    אמא מודאגת
    27/01/2014

הי,
    היום פנתה אליי הגננת של בני בן הארבע וסיפרה לי כי אחד הילדים בגן התלונן בפני אימו שבני ביקש ממנו בשירותים שיגע באיבר מינו. חשוב לי להדגיש שהוא לא כפה את עצמו ולא נגע בילד. רק ביקש שיגע בו. הילד סרב ועזב את המקום.
    הגננת ביצעה שיחה אישית עם בני והסבירה לו שמותר לו לגעת בעצמו כשהוא לבד בחדר, אך אסור לו לבקש ממישהו אחר לגעת בו. עוד דיברה איתו על כל הנושא של "גופי הוא ברשותי". הגננת גם ניסתה לברר היכן הוא נחשף לזה ואם מישהו גם ביקש ממנו לגעת והוא ענה בשלילה והסביר שביקש כי זה נעים לו.
    אני מניחה שהתנהגותו נובעת מסקרנות של ילדים בגיל הזה ושזה די טבעי ומתאים לגיל, עם זאת אני מרגישה מאוד לא נעים עם המקרה.
    רציתי לדעת כיצד עליי לנהוג עכשיו? אני מעוניינת למצוא את הדרך לגרום לו לדבר ולשתף אותי במה שקרה. איך עושים את זה? ואם הוא לא מתחיל לדבר, איך אני יוזמת את השיחה? איך מתחילים אותה? ומה בעצם להגיד במהלכה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גופי הוא ברשותי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גופי הוא ברשותי - תגובה

יאיר סהר
    28/01/2014

היי,
    מדברייך נשמע שזכיתם בגננת מוצלחת.
    בשיחה עם בנכם העבירה מסר לגבי התנהגות מקובלת חברתית, ובמקביל גם שללה חשש לפגיעה מצד מבוגר.

סקרנותו של בנך אכן טבעית ותואמת גיל, וגם תשובותיו הגיוניות. הרי לכולם נעים כשנוגעים. גם הגישות בנושא שונות. אני למשל מאמין שאין כל פסול בחקירה הדדית שכוללת גם מגע כל עוד מדובר בהסכמה של שני הצדדים. במקרה הזה, הילד השני לא היה מעוניין בכך, וגם זה בסדר, ובנך קיבל את המסר ולא כפה עצמו.

לכן לטעמי אין סיבה שתחושי חוסר נעימות לגבי המקרה. ילדים מתנסים בכל מני התנהגויות, ואיננו יכולים (ואין זה מצופה מאיתנו) לחזות מראש התנהגויות חדשות. תפקידנו כמבוגרים הוא להיות קשובים לעזור להם לחזק התנהגויות מקובלות ויעילות לניהול חיים תקינים.

היות שחשוב לך לעצב את התנהגותו בנושא, כדאי וחשוב לנהל איתו שיחה נעימה בנושא מיניות, והכל בגבולות מידת הפתיחות שלכם ההורים בנושא.
    בחרי זמן נוח במהלך היום, כאשר האוירה בבית נינוחה.
    אמרי לו שיש משהו שחשוב לך לדבר איתו עליו, והושיבי אותו לידך או עלייך, באופן שיוכל לראות אותך ואת אותו.
    ככל שתרגישי נוח יותר עם הדברים שתרצי לומר, כך המסר שיעבור ייקלט באופן חיובי (למשל שימוש במילים איבר מין / פין / בולבול).

תוכלי לפתוח באמירה ישירה: "אתה כבר גדול מספיק, אז רציתי לדבר איתך על איברי מין. אתה יודע מה זה איבר מין?".
    כדאי שהשיחה תכלול פרטי מידע: לכל אחד יש איבר מין, זה נעים לגעת באיבר המין, לבנים יש איבר מין שונה מלבנות וכדומה.
    בשלב מסוים צייני כי נעים גם כשנוגעים לנו באיבר המין אבל איבר המין שלנו הוא פרטי, ולכן חשוב לא לתת לאף אחד לגעת לנו בו. את יכולה גם לשאול אותו אם מישהו ביקש לגעת לו באיבר/פין/בולבול (שוב, מה שמרגיש לך הכי נוח) שלו, ולבקש שאם זה קורה - שלא יאפשר ושיספר לך ו/או לגננת.

מרגע המקרה עבר זמן, לכן אני ממליץ שלא להזכיר את האירוע הקונקרטי.
    אם הוא נזכר בו ובוחר לשתף, כדאי לשאול שאלות טכניות לגבי המקרה (מתי, מה עשית, מה הוא עשה) ואח"כ במידת האפשר להמשיך בשאלות מורכבות מעט יותר - "האם אתה מבין למה הילד השני לא רצה?", ולעזור לו לשער מה הרגיש הילד השני, שוב מבלי להעביר ביקורת או מסר שהתנהגותו היתה פסולה.
    חשוב לומר לו שאת שמחה שהוא שיתף אותך, ושאם יש לו מחשבות נוספות בנושא תשמחי תמיד לשוחח איתו עליהן.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו