מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימוי עצמיורד28/01/2014
היי הילדה שלי בת 7 ודימוי העצמי שלה תמיד היה נמוך עכשיו יותר מתמיד שהיא מכינה שעורי בית היא אומרת שהיא לא טובה בכלום תמיד אני אומרת לה שיש לה כישרון גדול(בפן האומנותי) אבל מבחינתה היא כישלוון כי בבית ספר מודדים דברים אחרת מהחיים האמיתיים
בלי שום קשר תמיד הביטחון שלה והדימוי שלה היה נמוך חוץ מלעודד מה אפשר לעשות ?
חשוב לי לציין שאבא שלה הוא אותו מודל דימוי עצמי נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי עצמי - תגובה
יאיר סהר28/01/2014בתך מתמודדת עם תחושות (אובייקטיביות או סובייקטיביות) לפיהן היא פחות טובה מאחרים.
נסיונות השכנוע שלך לא מצליחים, וכנראה לא יצליחו להרגיע אותה או לגרום לה להרגשה טובה יותר כלפי עצמה.
את אמא שלה, וככזו, מחמאותייך תמיד נלקחות בערבון מוגבל.
חשוב לשקף לה את המצב כפי שהוא, אולם לקשר אותו למצב ולא לתכונה קבועה.
למשל, מחשבה ש"אני לא טובה בכלום" - היא מחשבה שמתייחסת למצב אישיותי וקבוע.
כדאי להציע לה חלופה: "אני מבינה שאת מתקשה עם X".
כלומר, הרעיון הוא להמיר את תפיסותיה הכוללניות לגבי עצמה לאירועים בודדים שניתנים לשינוי, אבל בוודאי שלא לבטל את תחושותיה, וגם לא כדאי למהר להסיט את הנושא לתחומי חוזק. ניסיון שכנוע עשוי להתפרש על ידה דווקא כקושי שלך להתמודד עם ה"עובדות" ובכך נותן אישוש לדימויה העצמי הנמוך.
במקביל, נסי לזמן לה התנסויות שמניבות הצלחה.
למשל, שיקלי לרשום אותה לחוג אמנותי שעשוי לעניין אותה ובו יכולה לתת ביטוי ליכולותיה האמנותיות. כל רעיון אחר בו נראה לך שהיא יכולה להביע את חוזקותיה האישיותיים עשוי לתרום להעלאת הבטחון והדימוי העצמי.
בעניין שיעורי הבית באופן ספציפי:
אם בתך מתקשה בהכנת שיעורי בית חשוב לבחון את מקור הקושי.
למשל האם מדובר בהבנת החומר, קשיי התארגנות, קשיי ריכוז וכו'.
כדאי לשאול את המורה לגבי מצב בתך בבית הספר, ואילו קשיים היא מזהה אצל בתך, ותוך כך גם לבחון מהן הדרכים לעזור לה בנושא הספציפי.
במידת האפשר, נסי להקל עליה את ההתארגנות להכנת שיעורי הבית - יעצי לה כיצד להתארגן לקראת המטלות, דאגי שיהיה לה נוח (שקט, מסודר) בזמן הכנת שיעורי הבית וכו'.
חשוב לא לעזור לה בפתרון שיעורי הבית עצמם (או בשאלות נקודתיות בלבד), כדי לפתח בה את התחושה שהיא מסוגלת להתמודד עם אתגריה בעצמה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו תודה על התשובה המפורטת כל פעם
ורד28/01/2014אני אומרת לה שזאת הרגשה מאוד לא טובה להרגיש ככה אבל אני יודעת שיש לך כישרון..והיא מבטלת את הכישרון
למעשה מה שאתה אומר זה שאני אמורה לייצור אמפטיה ולא יותר מזה לא להראות צד אחר כי זה לשכנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו תודה על התשובה המפורטת כל פעם - תגובה
יאיר סהר28/01/2014בדיוק.
ותרי על החלק השני.
תני לה תיקוף לתחושותיה. היא צריכה אותך איתה, מבינה, כואבת את כאבה.
כשאת סוחבת יחד איתה את ה"שק" הכבד, הוא נעשה כבד פחות.
גם במקומות של הצלחה, שמרי על פרופורציות, ואל תראי התלהבות יתר על כל הצלחה קטנה. גם זה סוג של ניסיון שכנוע בסגנון - "את רואה שאת מוצלחת?".
הילדים חכמים, הם קולטים את המסר הסמוי, ואז לצערי הוא פחות אפקטיבי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! על זה נאמר כל המוסיף גורע
ורד29/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)