מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריצוי האחר והיות חלק מ..אנונימית28/01/2014
שלום רב,
אני פונה אליך בקשר לביתי בת ה- 6.5, בכיתה א'.
נראה כי ביתי תמיד משתוקקת להיות חלק מקבוצת הבנים בכיתה וחשוב לה שהם יתייחסו אליה ויאהבו אותה עד כדי כך שביום חמישי האחרון החלה לבכות כי "כואב לי בלב" שהבנים לא אוהבים אותה.
זה מרגיש לי כאילו היא תמיד נמצאת בתחרות (עם עצמה) בניסיון לרצות אותם ולמצוא חן בעיניהם וזה לעיתים כה מעיק עד שזה גורם לפעולה ההפוכה.
לדוגמא: בתחילת השנה התעקשה להירשם לחוג כדורגל עם הבנים רק בכדי להרשים אותם, ולאחר שיעור ניסיון כשהבינה שהיא הבת היחידה בחוג הסכימה להירשם לחוג אחר.
חשוב להדגיש שלא מדובר בקבוצת ילדים חדשה אלא בקבוצה שהיתה איתה משך שנתיים בגן עירייה ואנו נפגשים עימם בפעילויות אחה"צ ובשבת.
יודגש גם כן כי היא ילדה עם בטחון עצמי ומקובלת.
החשש שלי שעל אף היותה ילדה חכמה ונבונה אשר יודעת להבחין בין טוב לרע, שיקול הדעת שלה והבחירות שהיא עושה ו/או תעשה בעתיד יושפעו מהרצון העז שלה להיות "חלק מ..." ולרצות שיאהבו אותה- בעיקר "הבנים".
אשמח לעצתך.
אלמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצוי האחר והיות חלק מ.. - תגובה
יאיר סהר28/01/2014שלום לך,
נשמע שחברת ה"בנים" מעניינת את בתך יותר מאשר חברת הבנות, ואת מתארת שהבנים היו איתה גם בגן, כלומר הם חבריה כבר מעל שנתיים וזו סביבה המוכרת לה יותר.
למרות שבד"כ נוח לנו לראות שבנים ובנות מעדיפים לשחק עם בני מינם, אין לכך בהכרח צידוק פסיכולוגי או חברתי. את מספרת שבתך בעלת בטחון עצמי ומקובלת חברתית, כך שאני מתקשה להבין את המקור לדאגתך. למשל, כלל אינני רואה בעיה עם זה שבת רוצה להירשם לחוג כדורגל, ואין סיבה ללחוץ עליה שתשנה בחירתה.
האם מדובר בציפיות שלך שתעדיף לשחק עם הבנות?
האם ישנם מחירים חברתיים אותם היא משלמת מבלי להבחין בכך?
כשאת עדה להתנהגות לא סתגלנית מצדה (למשל: דוחפת עצמה בכוחניות במקום בו אינה רצויה וחווה דחיה), כדאי שתעזרי לה לפרש את הסיטואציה באופן שיעזור לה ללמוד ממנה להמשך.
שוחחי איתה על רצונה, ועזרי לה לנסות ולשער מה הרגישו האחרים בסיטואציה, וכך תוכל להפנים בצורה טובה יותר קשרי סיבה ותוצאה ביחסים חברתיים.
כרגע, חשוב בעיקר לתת לה תחושה שאת לצידה, ולעזור לה להתמודד עם הקשיים והכאבים הנפשיים אותם היא חווה מדי פעם בעקבות דחיה.
לגבי העתיד,
האדם מוגדר כחיה חברתית. רובנו רוצים שיאהבו אותנו ולהרגיש רצויים כחלק מקבוצה. זהו מצב טבעי המביא כל אחד להתנהג באופן אותו הוא מבין כמגדיל סיכויים לקבלה חברתית. עם זאת, חשוב שהתנהגותנו לא תושפע באופן מוחלט על-ידי המצב והסביבה, וכי המניע הראשי להתנהגות יהיה ערכינו ותפיסותינו.
אם החשש שלך שבתך תוותר על עצמה כדי "להתקבל" - עוד מוקדם לנבא.
ביתך צעירה, ועם התבגרותה הרגשית התנהגותה עשויה להשתנות משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)