מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה?מיכל28/01/2014
פעמיים בשבוע בני בן ה 10 הולך לצהרון. כמובן שהוא מעדיף את הבית על פני הצהרון והחל "להיות חולה" ערב לפני יום צהרון או "לחזור חולה" מהצהרון. לפני כחודש חלה החמרה במצב. הוא החל להרגיש לא טוב בעוד ימות השבוע ואכן נראה כי הוא סובל באמת מכאבי בטן ובחילות. החמרה נוספת חלה כאשר התקפי כאבי הבטן והבחילות החלו להופיע כבר מהצהריים. כמובן שאנו בבירורים רפואיים (בינתיים לא נמצא דבר).
עם זאת, אנו יודעים כי מאז שהיה קטן היה נגעל מהקאות של אחרים, ומדבר רבות על תחושת גועל זו. השבוע אמר לי שהוא חושב שהבעיה הרפואית שלו החמירה לאחר שראה את אחיו הגדול מקיא לפני 3 שבועות (וירוס). אתמול חלם בלילה על הקאות שלו ושל אחרים. הבחילות תוקפות אותו כבר חודש (!) בזמן הארוחה וסביב השכיבה לישון. הוא קם המון משולחן האוכל או ממיטתו ופשוט עומד ליד האסלה. הוא מספר שיש לו בחילות והוא פוחד להקיא. לעיתים מוותר על הארוחה מהפחד מפני הבחילות העתידיות. מוותר על הליכה לחברים, מסיבות יום הולדת מהחשש שיקבל שם בחילות.
אנו מאמינים שכאבי הבטן ותחושת הבחילה הם אמיתיים לגמרי. אבל אני תוהה אם מדובר בפוביה מהקאות.
במקביל לחרדה (?) ישנם גם שינויים התנהגותיים דרמטיים. מתפקד בצורה פחות בוגרת (רוצה שישבו איתו עד שירדם, רוצה שיקלחו אותו, מדבר בהתבכיינות ומתפרץ רבות בבכי).
אודה על כל עיצה או מידע רלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה? - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב29/01/2014שלום מיכל,
נשמע מאוד לא נעים כחוויה לבן שלך ולמשפחה כולה. אכן חשוב לעשות בירור רפואי מקיף לוודא מה מקור התחושות הגופניות שחווה. מעבר לכך קשה להגיד באופן וודאי מה מקור החרדה אצל בנך. אפשרות אחת היא הופעת הסימפטומים הגופניים שחווה בתחילה עוררו בו תחושת של חוסר ביטחון הנוגע לגוף שלו, פחד "שלא ניתן לסמוך על הגוף". מאז הוא ברגישות יתר לכל המחושים הגופניים, גם אם קצת לא נוח לו בבטן ישר מתעוררת בו חרדה שיקיא או יחלה. הדרך הממולצת להכחיד חרדה היא ע"י חשיפה והעברת המסר שאין צורך לשלוט בתחושות הגופניות ובתחושת החרדה כי גם אם יגיעו הם יחלפו מעצמם מאחר וכך בנוי הגוף שלנו. לדוגמה אם נחלה או תכאב לנו הבטן יהיה לא נעים לכמה זמן אבל זה יחלוף. נסו לעבוד עימו בכיוון זה אבל אם אין שיפור משמעותי כדאי לפנות להתייעצות עם אנשי מקצוע שיסייעו לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתוכלי להמליץ על דרך טיפול או
מיכל29/01/2014איש מקצוע?
פסיכולוג ילדים או תרפיסט רגשי?
הציעו לי גם מטפלת שעובדת עם פרחי באך ודיקור סיני שמומחית בילדים.
הבנתי שלטיפול התנהגותי-קוגנטיבי יש תוצאות טובות בתחום של חרדות.
האם את מכירה פסיכולוג/תרפיסט מומחה לילדים שעובד בגישה ההתנהגותית- קוגנטיבית באיזור חיפה-קריות-טבעון?
אשמח לכל המלצה.
תודה על התשובה. בהחלט אאמץ את גישתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתוכלי להמליץ על דרך טיפול או - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב31/01/2014שלום,
אני ממליצה לפנות לפסיכולוגית ילדים, ההכשרה של פסיכולוגים מתאימה למצבים הללו. בהחלט אפשר לבדוק עימה האם היא עובדתגם עם שיטה ההתנהגותית קוגנטיבית שהחלט מתאימה במקרה הזה. שיטת טיפול זו כוללת חשיפה למקור הפחד, על מנת להעצים את הילד כדי שיראה שהוא מצליח להתמודד עם הפחד. זה בסדר להרגיש פחד ואי נוחות, זה טבעי וכל אחד חווה את זה, אנחנו גם מספיק חזקים להתמודד, וזה חולף.
אני אבדוק לגבי איש מקצועמומלץ באזור חיפה (אם אני שוכחת לכתוב לך תכתבי לי מייל בעניין). בכל מקרה בדרך כלל אין מדובר בטיפול מאוד ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
מיכל01/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)