ילד לא מדבר וחסר ביטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד לא מדבר וחסר ביטחון
    דאנה
    30/01/2014

שלום
    לך יש לי שני ילדים בן שנתיים ו7 חודשים וילדה בת שנה ו7 חודשים
    העיקר הבעיה כאן זה הילד הוא לא חברותי בכלל מפחד מכל דבר מליצנים אפילו אם לא לובשים תלבושת ליצן הוא ממש רועד אם מקרבים אותו אליו הוא מפחד מרופאים כל פעם שהוא חולה הוא עושה לי בלגנים שם בכי צעקות בקושי יודעים לתפוס אותו וגם הוא מקיא והבעיה שהוא לא מסכים לשתות את התרופה אלא אם אני שמה לו בתוך השתיה הקלה בלי שיבחין והוא חולה הרבה
    אפילו אם הולכים לגמבורי ויש מתקנים חשמליים הוא מפחד למרות שאחותו לא מפחדת היא כן עם הרופאים והתרופות גם בלגן וגם עם זרים היא יותר בלגן הוא אוהב לראות חיות אבל אם מתקרבות אליו הוא מת מפחד אפילו אם חתול
    וכאן העיקר יש לו בעית דיבור הוא בקושי אומר משפט בן שתי מילים הוא לא יודע להביע את עצמו במילים הוא מעדיף את היד והאצבע הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת פעם בשבוע והיא סיפרה לי שהוא צריך גן מיוחד כן שפתי למרות שרשמתי אותו לגן רגיל אני יודעת שיש לו את הכוח ללמוד יותר אבל לא יודעת יש משהו שתמיד מכעיס אותו הוא כזה רציני פתאום לא שמח כל כך כמו אחותו הוא כבר שבועיים שמכה את אחותו למרות שלא היה מרים ידיים על מישהו בכלל הוא כן אוהב אותה אבל כנראה בגלל שהוא לא יודע להביע את עצמו הוא מתעצבן ומתחיל להכות והיא מולו תמיד הוא לא מגן על עצמו מפני ילדים אחרים ולא מכה הוא כזה עדין וחסר ביטחון אני לא יודעת מה לעשות איתו אני לא רוצה להכניס אותו לגן מיוחד אני לא מעכלת את זה שהוא צריך חינוך מיוחד פעם שלחתי אותו לגן הוא ואחותו לחודשיים והצאתי אותם בגלל שלא אהבתי את הגן והמורות אין להן תעודות בכלל הרבה אומרים לי תכניסי אותו לגן מעכשיו ובלי אחותו שילמד להיות עצמאי אני בדילמה גדולה מה לעשות איצו אני די מותשת איצו הוא גם מתעורר לי בלילה בשביל לשתות הוא בקושי אוכל ביום והוא לא לא יטדע לשכב לישון רוצה אני או אבא לידו אני לא יודעת מה לעשות אני כותבת ועיניי דומעות מרוב כאב עליו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא מדבר וחסר ביטחון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד לא מדבר וחסר ביטחון - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    31/01/2014

שלום דאנה,
    בהחלט התמודדות לא פשוטה עבור בנך, עבורך ועבור כל בני המשפחה. נשמע שבנך נתון במצוקה רגשית לאור המצב, תיארת הרבה מקורות של קושי: חרדות, קשיים חברתיים, קושי שפתי, תסכול בעקבות אלו. כדאי לפנות למרכז מקצועי על מנת לבדוק את המקור לקשייו, לדוגמה למרכזי התפתחות לילד שם יש צוות רב מקצועי שיוכל להסתכל על העניין מזוויות שונות ולסייע לך במתן אבחנה.
    באשר לגן של חינוך מיוחד - לא הייתי נבהלת המיתוג הבעייתי של זה, העיקר למצוא לו מסגרת שתתאים לצרכים שלו ותסייע לו להתפתח ולהתקדם. הרבה פעמים מסגרות מיוחדות יש בהם יותר צוות ואנשי צוות מקצועיים (כגון פסיכולוגית) וקבוצה קטנה , כך שבסופו שלך דבר בנך יזכה לתנאים טובים יותר ובתנאים אלא הצוות יוכל לקדם אותו ולעבוד איתו על דברים שקשים לו.
    הרבה בהצלחה בהתמודדות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו