מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מספרים לילד שאמא בבית חוליםנטלי31/01/2014
שלום
לפני כשבוע גיסתי אושפזה במצב קשה מאוד בבית החולים לאחר ניתוח קיצור קיבה שעברה וכעת היא מורדמת ומונשמת.
יש להם ילד בן 4 שאחי הסביר לו שאמא נסעה לטיול ותחזור מהר מאוד, אך הילד בימים האחרונים מתנהג באופן שונה מהרגיל ( אלימות) וחוסר תיאבון, בנוסף היום היה אמור לחגוג את יום הולדתו כאשר כל המשפחה הגיעה הוא פרץ בבכי ואמר שאינו רוצה יום הולדת עד שאימו תחזור.
מה עלינו לעשות? אנחנו חוששים שעד שאימו תחזור זה ייקח זמן וחוששים לשלום הילד
אודה לתשובתכם
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מספרים לילד שאמא בבית חולים - תגובה
יאיר סהר01/02/2014שלום נטלי,
צר לי לשמוע על מצבה של גיסתך. אני מניח שעוברים עליכם ימים לא פשוטים - בלשון המעטה, וכולי תקווה להחלמה מהירה.
לגבי אחיינך, המצב כעת מעט מורכב, לאור העובדה שכבר נאמר לו שאמא יצאה לטיול.
חשוב לשים לב שהתנהגותו מבשרת לנו כי הוא לא השתכנע מהסיפור שסופר לו, וכנראה שלאור ההתנהלות בסביבה, הוא חש שמשהו אינו קשורה, ואף מקשר זאת לאמו.
דאגתו כעת גדולה גם לאור התחושה כי מסתירים ממנו את האמת, ולכן מתבטאת במכלול ההתנהגויות שאת מתארת, ואלו עלולות עוד להחמיר.
לכן, אני מציע למצוא דרך לבשר לו באופן הדרגתי על מצבה של אמו.
רצוי שאביו ינהל עמו שיחה באופן רגוע, ויבשר לו למשל שאמו כבר חזרה מהטיול אך חשה שלא בטוב ולכן נמצאת כעת בבית-חולים. כדאי לנסות שלא להדאיגו יתר על המידה, ובשלב ראשון לא להזכיר שמצבה קשה מאוד. עם זאת, רצוי להסביר לו שהרופאים הסבירו שהיא זקוקה למנוחה רבה, ולכן לא ניתן לבקר אותה בשלב זה.
דרך אחת שעשויה לעזור לו להפיג את תחושות התסכול, היא להציע לו להכין עבור אמא עבודה / ציור או כל דבר אחר שהוא רוצה לתת לה בזמן שהיא בבית החולים.
לאור תחושתו שמשהו אינו כשורה, ייתכן ויביע מחאה, ויבקש לראותה בכל זאת.
אני מבין שברור לכם כי היחשפות למצבה הנוכחי עלול להשפיע עליו באופן שלילי, אולם זה עשוי להיות גם המצב במידה ומצבה חלילה לא ישתפר.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם גורמי הרווחה בבית החולים, אשר לצערנו מיומנים בהתאמת מענה במצבים כאלו, ויכולים לקחת בחשבון את כל הפרטים הספציפים במקרה זה.
ושוב, איחולי החלמה.
כולי תקוה לבשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)