חסרת אונים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חסרת אונים
    אימאן
    01/02/2014

הבת שלי הינה בת 5, ויש לי עוד ילדה בת 2.5 , לאחרונה הבת הגדולה שלי, הפכה להיות סוג של אנטי, לא רוצה לעשות כלום ממה שמבקשים ממנה, כל דבר מציק לה וכל הזמן בוכה לא מצליחה להבין אותה וממה זה נובע, אני פוחדת שמשהו מציק לה בגן ואני לא מצליחה לעלות על זה. מה השאלות שאני צריכה לשאול את הילדה ע"מ להגיע לתשובות, במיוחד שהיא טיפוס שלא בא ומספר דברים וקשה להוציא ממנה מידע? יש לציין שהיא הייתה עד כה ילדה מאוד טובה, חביבה, ענימה וכייפית בבית, חשבתי שהיא כרגע מקנאת באחות שלה שמקבלת גם המון תשומת לב, אבל לא ברור למה דווקא עכשיו היא מוציאה את התסכולים שלה, כל דבר מציק לה, היא פשוט כל הזמן "מחפשת סיבה לבכות".
    במידה ולא אצליח לקבל הסברים ממנה לאן עליי לפנות לעזרה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסרת אונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסרת אונים - תגובה

טל כרמלי טבת
    02/02/2014

שלום אימאן,

את מודאגת מהשינוי בהתנהגותה של בתך וחוששת שעובר עליה משהו בגן. לא הסברת מדוע זאת ההשערה שלך, אך אני מניחה שזוהי תחושת הבטן שלך.

ראשית, דברי עם הגננת ונסי לברר איתה האם גם היא רואה שינוי כלשהו. האם משהו השתנה במצבה החברתי של בתך, האם חל שינוי בקשר שלה עם הצוות, האם גם בגן היא "אנטי" ובוכה?

שנית, נסי לדבר עם בתך ישירות. נסי למצוא שעה יחסית רגועה, אולי לסדר זמן בו תהיו רק את והיא, ללא אחותה. שאלי אותה האם קרה משהו בגן לאחרונה, האם מישהו אמר לה משהו מעליב, האם מישהו עשה לה משהו לא נעים וכדומה. גם אם היא ילדה שלרוב לא משתפת, יכול להיות שבאווירה נעימה ושונה תוכלי ליצור עמה שיחה כזאת. אל תלחצי עליה אם תראי שהיא לא מעוניינת, אך אמרי לה שאת שמה לב שבזמן האחרון היא מצוברחת וכל דבר מציק לה, וחשוב לך להבין מדוע. נסי לשדר פתיחות גם לדברים אחרים שלא קשורים לגן, למשל לשאול אם היא אולי כועסת על משהו או על מישהו במשפחה וכדומה.

את מציינת שאחותה מקבלת המון תשומת לב ויש אולי קנאה, אך לא ברור לך למה דווקא עכשיו חל השינוי. בכל מקרה, אם היומיום שלכם מאפשר זאת נסי להקדיש לה באופן קבוע זמן משלה, בו את והיא תעשו משהו נחמד שהיא אוהבת. זה לא צריך להיות משהו "גרנדיוזי", יכול להיות הליכה משותפת לגינה, כל דבר שיאפשר לכן ליהנות יחד, לשתף ולשוחח.

אם תמשיכי להרגיש שאת מודאגת ולא מבינה, תוכלי לפנות אל איש מקצוע שייפגש אתך ועם בתך, יתרשם ממהות הקשיים, ובהתאם ימליץ על דרכי סיוע.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו