אחייניתי בת ה10

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחייניתי בת ה10
    לימור ע
    02/02/2014

הי בת שנייה מתוך ארבע. ילדה שמתחצפת להורים בעיות התנהגות בבית הספר (לא אלימות) בבית לא מסתדרת ממש עם הוריה שכנראה עובדים מידי קשה ולא מצליחים לתת לה את התשומת לב שהיא זקוקה להם. לאחרונה אמרה מס' פעמים את המשפט הכה קשה "אני רוצה למות ולא להיות בבית הזה" שאני בתור דודה ליבי נשרף...ברור שלילדה לא טוב.האם זה מקרה שמצריך טיפול פסיכולוגי? מה ניתן לעשות? אני מפחדת שיהיה מאוחר מידי ובגיל ההתבגרות יהיה יותר חמור.

תודה
    דודה מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחייניתי בת ה10

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחייניתי בת ה10 - תגובה

יאיר סהר
    04/02/2014

שלום לימור,

את מתארת ילדה שחווה קשיים רגשיים לא פשוטים, ומאותתת על כך בדרכים רבות. ההנחה שלך כי היעדר תשומת לב מספקת של הוריה גורר חסך רגשי המתבטא בצורה שכזו אפשרית לחלוטין. חשוב גם לזכור, כי למרות שרק הילדה הזו (האמנם?) מביעה את קשייה באופן כזה, אין הדבר מעיד על כך שצרכיהם הרגשיים של שלושת אחיה מסופקים כנדרש.
    ככלל, חשוב מאוד לספק את צרכי הילדים מבחינה חומרית, אך חשוב לא פחות להיענות לצרכיהם הרגשיים. היענות לצרכים רגשיים מתחילה בשהייה משותפת באוירה נינוחה, ולשם כך נדרשת הקצאת זמן ייעודית. לאחר שהוקצב הזמן, חשוב לעסוק בפעילויות הנעימות לילד/ה - משחק יחד, שיחה וכו' - על מנת לבסס את חוזקו של הקשר, ובעיקר לשדר לילד/ה מסר פשוט "אני אוהב אותך, אני כאן איתך".

השילוב בין חיי עבודה ומשפחה גורר לחצים שלעיתים מקשים על הורים למצוא את האיזון הנכון שיאפשר להם לפרנס את משפחתם, להתקדם ברמה המקצועית, וגם להיות פנויים די הצורך לצורכי המשפחה. לכן, במידה וההורים מתקשים למצוא פתרון יעיל שיאפשר להם לפנות זמן מספק לשהייה בחברת הילדים, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע על מנת שיוכל לעזור להם בעניין.

שאלתך בנוגע לגיל חשובה גם כן. ביסוס של מערכת יחסים חיובית ויציבה בין ההורים לילד/ה לפני מעבר לגיל ההתבגרות, עשוי להיות מאוד חשוב. גיל ההתבגרות טומן בחובו אתגרים רבים משפחתיים נוספים, אשר עשויים להקשות מאוד על עיצוב מחדש של מערכת יחסים הורית/משפחתית חיובית.

הצעות של בני משפחה עשויות לגרור התנגדות ותרעומת. כדודה, תוכלי לנסות להציע בעדינות את הרעיון של פניה לאיש מקצוע. בשיח על הנושא חשוב שתביעי את דאגתך, והשתדלי להימנע מדברי ביקורת. במידה ויש בן משפחה אחר (אח / הורה) שיש לו סיכוי גדול יותר להעביר את המסר כך שיתקבל, כדאי להיעזר בו.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו