יש לי שכנה מבוגרת שחוותה ילדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יש לי שכנה מבוגרת שחוותה ילדות
    שכנה
    02/02/2014

ובגרות מאד קשים והרבה בדידות.נאלצה להינשא לאדם שהיה אלים אליה מאד ,הוא לקח אותה לארה''ב ושם נולדו לה מ'ס ילדים ,הוא נהג לנעול אותה בחדר ולהרעיב אותה ופעם הצליחה לברוח ממנו וקיבלה עזרה ממישהו להגיע ארצה אך הילדים נשארו איתו.
    היא יודעת שהילדים מאד מוסתים נגדה ולא ראתה אותם כבר כ-30 שנה !
    לפני כחצי שנה טילפן אליה הבן הצעיר וביקש לחדש את הקשר ...היא מאד התרגשה אך האכזבה לא אחרה לבוא ,נראה שהגבר הצעיר שכבר נשוי ואבא לילדים קטנים מתכנן רק לסחוט אותה כספית.
    הוא ביקש כרטיסים לביקור בארץ עבור אשתו ועבורו אך הם לא בילו איתה בכלל .הוא מדבר איתה רק על כסף ולעיתים משקר ומספר בדיות שהמטרה שלהם לא מובנת לה.
    יש לציין שבשל החיים האומללים שעברו עליה היא משדרת קרירות ואטימות ,לא נראה לי שאם הוא חיפש אמא-זה מה שהוא מצא ...
    השאלה שלה היא אלי :איך ממשיכים הלאה ? לתת לו את הכספים שהוא מבקש או לא ?
    איך היא אמורה להוביל הלאה את הקשר ?
    נכון שזה פורום ילדים אבל במובן מסויים שם היא נפרדה ממנו..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שכנה מבוגרת שחוותה ילדות - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    02/02/2014

שלום לשכנה,
    נוגע ללב הדאגה שלך לשכנתך ובמיוחד הסיפור חיים הקשה שעברה שכנתך.
    השאלה שאת מפנה לפורום לגיטימית לגמרי, קשרי הורים ילדים אינם מוגבלים בגיל, כהורים אנו מתמודדים עם לבטים לגבי ילדנו לאורך כל החיים.
    ראשית אתייחס למצב הרגשי של שהאם, בברור היא עברה חיים קשים מאוד וטראומות מרובות לאורך החיים (בן זוג אלים, פרידה מילדיה ועוד) כך שאת יכולה להפנות אותה לטיפול רגשי בשיחות במרכז לבריאות הנפש בעיר מגוריכן. במרכזים הללו הטיפול ניתן בחינם וממומן ע"י משרד הבריאות, החסרון הוא תורי ההמתנה הארוכים. אפשרות הנוספת היא לפנות דרך קופת חולים. כל זה במידה ושכנתך יכולה לדעתה להפיק מקשר מיטיב עם איש מקוצע ומקום לפרוק בו את התחושות שלה.
    שנית אתייחס לשאלה הספציפית לגבי בנה, הנתינה של הורים לילדיהם צריכה להיות בשרות ההתפתחות העצמית של הילדים. במקרה שתיארת נשמע שבנה מעוניין בעיקר בכסף שלה ולא בקשר רגשי ועמוק עימה. הכסף כשלעצמו לא יקדם אותו בחיים ולא יבנה את היכולות שלו כאדם וגבר עצמאי ובוגר. לחלופין נשמע שהוא יכול לנסות לבקש עוד ועוד כסף כבור ללא תחתית. הוא אינו בגיל בו ראוי לבקש כסף מההורים, אלא אם כן הדבר נעשה בקונטקסט ברור וידוע. הפצירי בה להגיד לו שתשמח להיות עימו בקשר, כך שהיא תשאיר את הערוץ לתקשורת עימו פתוח אך תמיכה כלכלית בו לא נראה שתניב משהו חיובי ביניהם בשלב זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו