מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שמסרבת- איך להתנהל מולהנטh04/02/2014
שלום רב,
בתי שנתיים וחודשיים.
כבר בתור תינוקת ינקה מעט מאוד, אכלה מעט מאוד וכך זה עד היום. אם כי מרגע כניסתה לגן חל שיפור בכמויות האוכל מדיווחי הגננות וגם בנושא השתיה - שותה כי כולם שותים.
פרט לנושא זה מפותחת מאוד מבחינה קוגנטיבית ובעיקר שפתית, הרבה מעבר לגילה, מלאת בטחון ודעתנית.
הקושי הוא שמרגע שמגיעה מהגן הביתה מסרבת לשתות. ניסיתי להתעלם ורק להוות דוגמה בכך שאני שותה והיא פשוט לא שתתה כלום (רק 10 מ"ל) שזה במשך שעות, מארבע אחהצ עד תשע בערב.
ניסיתי לקנות בקבוקים מעניינים, זה החזיק כמה ימים והיא ה בינה את הרעיון.
ניסיתי כל מיני משחקים כמו מחבואים עם מים וזה גם לא עזר ועוד ועוד רעיונות יצירתיים....
ניסיתי צ'ופרים וחיזוקים- "אם תשתי אתן לך הפתעה". עכשיו זה ממש לא עובד- היא רוצה את ההפתעה קודם ואחרת פשוט בוכה ולא מוכנה לשתות.
בקיצור- לא דוגמה אישית, לא בקבוק מעניין, לא לעזוב אותה בשקט - הילדה לא שותה ובעקבות כך סובלת מעצירויות קשות וכאבים, אלא אם אני מתעקשת.
מאידך אני מרגישה שאני יוצרת לה "שריטה".
רופא שלה אמר- את צריכה להכריח אותה לשתות.
איך לעשות זו מבלי ליצור לה משקעים בנושא? אני ממש אובדת עצות וזה פוגע בבריאותה אלא אם אתעקש וזה פוגע בנפשה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמסרבת- איך להתנהל מולה - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב05/02/2014שלום נטע,
אכן מצב לא נעים, ומדאיג. נשמע שהמקור לסרבנות הוא רגשי, זאת בשל הפערים בהתנהלותה בבית לעומת הגן והמסגרת ששם היא יותר נענת. פעמים רבות ילדים דרך ההתנהגות הסרבנית מנהלים מאבק של שליטה מול ההורים. לפעמים ילדים חשים שאין להם שליטה בחיים שלהם, שהמבוגרים מתנהלים מבלי לקחת אותם בחשבון, ואז כניסיון התמודדות הם מנסים למצוא אזורים בחייהם שהם יכולים לקבל בהם שליטה. יש ילדים שעושים זאת דרך עצירה של היציאות, הם לא משחררים והתופעה יכולה להגיע למצב קליני שנקרא אנקומפרזיס. ישנם ילדים שמבטאים את השליטה דרך האכילה או יותר מדויק אי האכילה. במקרה של ביתך יתכן שזה עולה דרך השתיה. כך שהשתייה הופכת להיות זירה של מאבק בינה לבינך, כביטוי למשהו ביחסים ביניכן. על מנת להתיר את הפלונטר ולמצוא את דרך ההתערבות היעילה ביותר, הייתי ממליצה ללכת להערכה משפחתית אצל אשת מקצוע על מנת לבחון את דפוסי הביטוי צרכים רגשיים בין בני המשפחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטh05/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)