אמא במתח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא במתח
    נועה
    06/02/2014

אני עכשיו לפני לידה, מאד לחוצה ועייפה, קשה לי קצת בהתמודדות ולפעמים אני מתפרצת על ילדיי הקטנים. כועסת וצועקת עליהם!
    מה עליי לעשות כדי שהמצב לא ישפיע עליהם רע.. מה לעשות כדי לשמור על בריאות הנפש שלהם בהתאם לנסיבות?
    אשמח לעיצה והכוונה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא במתח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא במתח - תגובה

יאיר סהר
    06/02/2014

שלום נועה,
    נראה כי את חווה קושי גדול מאוד לקראת הלידה, מבחינה רגשית ומבחינה פיסית.
    את מספרת שאת מתקשה בהתמודדות (אירועים ספציפיים?), ולכן לעיתים מתפרצת על ילדייך (גילאים?) - כועסת וצועקת עליהם.
    למעשה, מפנייתך נשמע שאת מבינה שתגובותייך אינן הולמות את הסיטואציה, וכי היית רוצה להצליח להימנע מתגובות כאילו כלפי ילדייך, ואני רוצה לחזק אותך על כך.

כדי להימנע מכך, חשוב תחילה לבחון את הסיטואציה היומיומית בבית, ולבחון אירועים בהם את עשויה להתפרץ: האם ישנן שעות מועדות או מצבים מועדים? איך מתרחשת ההתנהלות?
    ניהול סדרי עדיפויות - בהיעדר משאבים פיסיים ונפשיים מספקים, כדי להגמיש דרישות מעצמך ומהילדים. הדבר נכון במיוחד אם ההתפרצויות מתרחשות סביב נושאים שאינם אקוטיים (איזו חולצה ללבוש / מתי לסדר את החדר וכו').
    קבלת עזרה - בתקופה זו כדאי מאוד לגייס תמיכה ממקורות זמינים (במיוחד מבן הזוג, אך ניתן גם לשלב הורים, אחים וכדומה). לעיתים גם עזרה שולית בחלק מהמשימות עשויה להקל באופן משמעותי את תחושות המתח שלך.
    שיח / משחק משותף (תלוי גיל הילדים) - נסי לייצר הזדמנויות למשחק או שיח משותף שלך עם הילדים. זמנים אלו הם יקרים מפז לביסוס של מערכת יחסים שמושתתת על אהבה וחום, והם מאוד חשובים לחוסן הרגשי של הילדים. מצאו זמן במהלך היום נקי ממטלות שממתינות לביצוע. שחקו יחד, ואף שוחחו על התינוק שעוד מעט יגיע, ועל השינויים שיתרחשו בבית. הדגישו שינויים חיוביים, אולם אל תחסכו שיחה גם על השלכות שליליות (אמא תהיה יותר עסוקה, עייפה וכו'). ככלל, חשוב לזכור כי ילדייך כנראה יודעים אם מרגישים שהלידה קרובה, ואפשר שהם גם מאתגרים את סבלנותך, היות והסיטואציה מעוררת בהם תחושות מעורבות.

חשוב לנסות ולהגיע לשגרה חיובית יותר עם הילדים במיוחד לפני לידת התינוק, שמן הסתם תהיה מלווה בהקטנת הזמן הפנוי ותשומת הלב לשאר הילדים.

נסו למצוא דרך לייצר אוירה חיובית יותר בבית, בה הילדים ואתם נהנים מקשר שהוא בעיקרו חיובי. במידה ואתם מתקשים לעשות זאת, ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע שיוכל לתת כלים נוספים להתמודדות יעילה יותר.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו