ילד רגיש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד רגיש
    ליאת
    06/02/2014

שלום רב, ברצוני לשאול: יש לי ילד מקסים וחברותי בן 5 , הלך לחברים ולחוג בשמחה.. לפני כשבועיים היה חולה בשפעת כשבוע ( בשבוע זה גם אני -אמא- הרגשתי לא טוב)ולאחר שבוע דיי קשה עם חום ותחושה לא נעימה (שבתקופה זו גם אני הייתי לחוצה) החלים וחזר לגן. אולם מאז לא מסכים ללכת לחוג או לחברים, נעשה מאוד רגיש ובוכה מכל שטות..(גם קודם היה רגיש אך עכשיו זה החמיר) ולא מסכים לעזוב אותי ..(לגן הולך בסדר) , על החוג ויתרתי.. אך רציתי לדעת האם להתעלם ולתת לזה לחלוף האם עליי לשוחח עימו ואם כן מה להגיד לו? ברצוני לציין כי בסך הכל מתנהג רגיל ושמח ואוכל ושותה , אך פשוט לא רוצה ללכת לחוג/חבר .. וזה משונה.. אשמח לקבל תשובה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד רגיש - תגובה

יאיר סהר
    06/02/2014

שלום ליאת,
    בהחלט אפשרי שתקופת המחלה, במהלכה שהה בבית יחד איתך, השפיעה עליו.
    יתכן שחש פגיע יותר, ונזקק לך יותר, אך גם חווה אותך לחוצה ותשושה.
    כל אלו אולי השפיעו עליו, וגרמו לו כעת לרצות בקרבתך יותר, וזה טבעי לחלוטין.

בשלב זה אני מציע פשוט להמתין ולבחון אם העניין מתפתח והופך קבוע או מקצין. במיוחד אם הולך לגן כרגיל והתנהגותו בשעות הגן אינה חריגה או מעידה על מצוקה.

התנהגותו מלמדת על כך שהוא זקוק לבטחון בקרבה רבה יותר אלייך כעת, לכן בתקופה הנוכחית השתדלי למלא אחר הצורך הזה. וודאי שאתם מבלים זמן יחד בשיח ובמשחק משותף.
    בנוסף, המנעו מנסיונות שכנוע ללכת לחוגים או לחברים. אלו עשויים לשים דגש על המנעותו, לעורר בו חשש ולקבע אותו בעמדתו הנמנעת.

אשמח לקבל ממך עדכון בעוד כשבועיים לגבי המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו