שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    סומא
    08/02/2014

שלום
    יש לי שני בנים, הבכור בן 6 וחצה בכיתה א, הוא תמיד אומר לי שהילדים לא משחקים איתו בהפסקה ואינו יודיע את הסיבה. דיברתי עם המחנכת ואמרה שגם לה הוא אמר את זה וכשאלה את התלמידים מי רוצה לשחק איתו כולם הרימו אצבעות. איך לעודד אותו לשחק עם האחרים ושזה יבוא גם ממנו ולא לחכות שהם יקראו לו?
    בני השני בגן והוא בן 4, נולד באמצע דצמבר וגם בסוף חודש שמיני להריון.. הוא יכול לעלות בשנה הבאה מבחינת גיל לגן חובה, אני מאוד מתלבטת אם להשאיר אותו עוד שנה בטרום חובה או לגן חובה, הוא גם מטופל אצל קלינאית תקשורת שאומרת שהוא מתאים מבחינת התפתחות להיות בגן חובה ואותה דיעה יש לגננת שלו. אבל אני ממש לא יודעת מה להחליט כאם אני רואה שהוא עדיין לא בשל להיות בגן חובה מבחינה רגשית . מה יהיה יותר טוב לו בעתיד כשיהיה בבית ספר??
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    09/02/2014

שלום,
    לגבי בנך הבכור, כדאי לערוך תצפית לראות איך הוא משחק עם ילדים בני גילו בכיתה או בבית, כך תוכלו לראות ולהתרשם ממקור ראשון מההתנהלות שלו מול ילדים. האם חש בנוח איתם או לא? האם יש קושי ביוזמה מצידו או מקור הקושי אחר. כמו כן יתכן שהוא משחק איתם, אבל החוויה שלו היא שהוא לא רצוי, ואז זה ממקם את הדברים אחרת לא ביזמיה למשחק אלא בפרשנות שלו את האינטראציות. כך שהמלצתי אליך בעניינו היא לאסוף עוד מידע לגבי ההתנהלות שלו עם בני גילו על מנת לאתר את הנקוד שמקשה עליו. לגבי בנך הצעיר בן ה-4. נשמע שאנשי החינוך שמכירים אותו חשים שהוא בשל. עם זאת האינטואיציה של אמא היא חשובה, מדוע לדעתך הוא אינו בשל? תבחני האם החששות שלך קשורים לבנך הצעיר או מתערבבים דברים הקשורים אליך לבנך הבחור או מקור אחר. אם הדברים קשורים אכן להתפתחות של בנך הצעיר, אפשר וכדאי להשאיר כיתה. מחקרים היום מראים שכדאי להגיע למסגרת מעמדה בשלה וחזקה ולא מעמדה של המתקשה שצריך להשלים את הפער מאחר וזה בונה דימוי עצמי חיובי יותר כשהילד בשל ופוטנטי והדבר משליך הלאה להתנהלותו בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו