מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכנה לפרידה מסבאארז09/02/2014
בחודש האחרון התבשרנו שאבא של אשתי עם גידול. די ברור שנצטרך בקרוב להיפרד ממנו. יש לנו שלושה ילדים בני 7.5 6 ו- 2.5 ועוד סבים וסבתות מבוגרים וחולים אבל מתפקדים מצוין ולא נוטים למות.
אני רוצה שידעו את האמת אבל בלי להבהיל אותם בלי חלומות רעים ובלי חרדות מיותרות. איך מסבירים להם את המצב של סבא?. למה הוא בבית חולים? למה אמא הולכת לבקר אותו אבל הם לא ( מדובר בסבא שלהם שעד היום תמיד ניתן היה לבקר) ברגע שיחזור הביתה איך מסבירים להם את השינויים שיחלו בו ? סביר מאוד שהם יראו שינויים גם עקב ההקרנות. איך מסבירים למה אמא עם מצב רוח רע ועייפה? אחרי המוות איך מסבירים לאן סבא נעלם? האם צריך לעשות הפרדה בהסברים בין מה שנעשה בגוף לבין הנשמה? האם להסביר מיוזמתי או לחכות לשאלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לפרידה מסבא - תגובה
יאיר סהר11/02/2014שלום ארז,
מצטער על התגובה המאוחרת, ובמיוחד על המצב בו אתם נמצאים כרגע.
בקצרה - ההמלצה היא לספר לילדים על המצב בגובה העיניים ובאופן כללי (סבא חולה מאוד, נמצא בבית חולים ומטפלים בו) מבלי להיכנס לפרטים קשים.
כאשר מתרחשים שינויים כאלו, הילדים בד"כ שמים לב. הדבר החשוב ביותר כדי לתת להם תחושת בטחון הוא דווקא לדבר איתם על השינויים (עם כל ילד בהתאם לגילו), ולאפשר להם לשאול שאלות.
לא ניתן להבטיח שלא יהיו חלומות רעים או חרדות, אולם ככל שתהיו פנויים יותר לשוחח עם הילדים ותיצרו אוירה בה יש מקום לשאול ולהביע כאב וחשש, כך תפחיתו את מצוקתם. השתדלו להימנע מנסיונות הרגעה כגון "אין מה לפחד", "הכל בסדר", והשתמשו יותר במתן תוקף לתחושות שלהם "אני מבין שאתה מפחד", "אנחנו מבינים שעצוב לך" וכדומה. כך תתנו להם הרגשה שאתם מבינים אותם, ואתם איתם בקושי שלהם. כך הוא גם יהפוך נסבל יותר.
מבחינת הסברים על גוף ונפש - אלו הסברים תלויי תרבות ואמונה. אני כשלעצמי איני מוצא בכך צורך. מבחינת הילדים, כל הסבר שעשוי להיות מורכב להבנה יקשה עליהם את עיבוד המידע. כאמור נסו להתאים את המידע שאתם מוסרים לפי גיל הילדים, והשתדלו להיצמד למידע שאתם מאמינים בו, מבלי לנסות ליפות את המציאות.
אני רוצה להפנות אותך לתשובתי לפניה "מוות במשפחה" לקבלת פרטים נוספים.
אשמח לענות לשאלות נוספות במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)