אחיינית שמדברת על צרכים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחיינית שמדברת על צרכים
    שלומית
    12/02/2014

שלום,
    אני פונה אליכם בנוגע לאחיינית שלי בת החמש.
    בזמן משחק משותף שלנו בארגז החול היא העלתה את עניין עשיית הצרכים.
    בתחילה דרך הדמויות, בצורה שהיא לגיטימית (בעיני) למשל: "הכלב יצא לחצר.. ומה הוא עשה? נו תגידי.. מה הוא עשה??" ואני הייתי צריכה להגיד. אמנם לא אמרתי ונתתי לה לחשוב מה הוא עשה. היא אמרה שהוא עשה דבר שהוא פיכס. אמרתי לה שנשמע שהוא עשה משהו שהיא מכירה אך היא בכל זאת לא רצתה להגיד. כמובן שאמרתי. בהמשך המשחק הדבר הפך להיות מעט לא נוח כאשר הדמויות של האבא והאמא צעקו על הילדים שלא עושים צרכים בשירותים.. במשך כעשרים דקות דמויות ההורים, צעקו על הילדים בשל אי עשיית צרכים, פספוס על הרצפה או אי ניגוב נכון.
    אני יודעת שהיא נורא מתאפקת ללכת לשירותים, בשני המקרים.
    וכשהיא הולכת זה רק כי מכריחים אותה ובליווי הוריה או סבתה.
    אני תוהה מה יכול להיות מאחורי זה ובעיקר, איך אני יכולה לעזור לה? אפילו אם דרך משחק..
    תודה מראש וסליחה על אורך ההודעה.
    שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחיינית שמדברת על צרכים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחיינית שמדברת על צרכים - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    13/02/2014

שלום שלומית,
    נשמע שיש לך חיבור חזק עם אחייניתך ובעצם זה, שאת דמות נוכחת מטיבה בחייה את כבר משפיע עליה לטובה. נושא הצרכים הוא מאוד עמוק ומהותי ביחסי ההורים ילדים. ברובד רגשי מתנהל בו משא ומתן על צרכים, פורקן גבולות והתחשבות הדדית. בעצם ההורים מבקשים מהילד לרסן עצמו ולהתאפק ולעשות את צרכיו היכן שהם מצווים, על מנת שילד יוכל לחוש נוח בסיטואציה כזו ולהסכים להקשיב הוראות ההורים עליו להרגיש כי קשובים גם אליו. מהמשחק שתיארת נראה כי אחייניתך חווה את דמויות הסמכות והוריה אולי כנוקשים ולכן המוקד הוא מול ההורים. אם הילדתה מרבה להתאפק זה סימן לא טוב כי חושב שילד יוכל לשחרר ולהרגיש בנוח. לא פשוט להגיד איך כדאי לך להתערב, תלוי בקשר שלך עם הוריה, אם הקשר טוב ואת מרגישה בנוח להעלות את הנושא לדיון איתם עשי כן ואם את חושבת שזה יחווה כביקורת על ידם אז כדאי להיזהר יותר. בכל מקרה אל מול אחייניתך תיהיה דודה תומכת ומאפשרת שאינה לוחצת וזו כבר תיהיה השפעה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר על התשובה

שלומית
    13/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו