בן שנתיים ושמונה חודשים משתולל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים ושמונה חודשים משתולל
    קרן
    13/02/2014

שלום רב
    בני המתוק בן שנתיים ושמונה חודשים ואח לשני אחים בני 13,8 ועוד אחות תאומה.
    יש לו נטייה לזרוק חפצים, סתם ככה, להשתולל, לתפס ״לעשות דברים אסורים״. ילד חכם עם יכולת וורבלית גבוהה. עדיין לא גמול מטיטולים, מסרב בכל תוקף- נראה שהוא מאוד חושש. בכל התנהגות בלתי הולמת אני מחייבת אותו להרים את מה שזרק, הוא איננו מתנגד ועושה זאת תמיד. מנסה לתת לו תפקידים, להסיח דעתו ברגע ההשתוללות ועוד. אחותו התאומה בסך הכל ילדה ממושמעת, גמולה מטיטולים.
    בגן הגננת מדווחת שהוא מאוד חכם ובעל ידע נרחב, אך כל הזמן זז, גם במפגשים הוא מקשיב אך תמיד בתנועה. היא מדווחת שלפעמים הוא יכול לעבור ולהרוס משחק לילד אחר ולפעמים יש לו ימים שהכל קשורה, בלי שום בעיה.
    שאלתי היא, האם יש צורך לעשות משהו נוסף/אחר בנוגע להתנהגות שלו? האם ניכר שזוהי בעיה ריגשית או משהו אורגני?
    אני חוששת שהוא לבסוף יתויג ע״י הסביבה ועל ידינו כילד מופרע וכך התנהגויות אלה יהפכו למשהו קבוע שיהיה מאוד קשה לשחרר אותו מהן.
    תודה
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים ושמונה חודשים משתולל - תגובה

טל כרמלי טבת
    13/02/2014

שלום קרן,

אפשר להבין את חששותייך, והשאלה שאת מעלה האם מדובר במקור רגשי או אורגני - גם היא נראית לי במקומה. עם זאת בנך הפעוט הינו צעיר מאד עדיין, וייתכן גם שמדובר בטמפרמנט סוער יחסית, שיתמתן עם הזמן.

נראה כי בנך בוחן את הגבולות ובודק איך הסביבה תגיב כלפי "הדברים האסורים" שהוא עושה. נשמע מדברייך שאת משקיעה מאמץ וסבלנות על מנת להכיל את התנהגותו, מחד לא לקבל אותה ומאידך לא ליצור אווירה כעוסה ושלילית. נראה לי שנכון להמשיך בכיוון זה, אך ברגעי השתוללות לא רק לנסות להסיח את דעתו אלא גם להתייחס באופן ישיר ובתקיפות לכך שהוא מתנהג באופן שאינו מקובל עלייך. כך למשל לאחר מספר פעמים רצופות שהוא עושה "מעשה אסור" כדאי להגיב גם באופן מעשי ולא רק בדיבור, למשל להרחיק אותו לכמה דקות מהאזור המשותף וכדומה. ניתן לשוחח על כך עם הגננת ולגבש יחד צורת תגובה משותפת. לגבי התנועתיות שלו במפגשים כדאי לאפשר לו מדי פעם באופן מובנה "לצאת לסיבוב" אך את ההתנהגות הלא נעימה כלפי ילדים אחרים יש לעזור לו לווסת.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו