מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 4 וחצי מתנהג באלימות ופגיעחניתה13/02/2014
שלום יש לי ילד בן 4 וחצי מגדלת אותו לבד יש אבא בתמונה אבל הוא נשוי ויש לו ילד כלומר יש לילד שלי אח קטן הילד שלי לא מעוניין ללכת עם אביו עכשיו הוא אומר לי יש אבא אבל הוא לא גר פה בבית הוא לא מעוניין ללכת עם אביו בכלל כרגע !!
בעיה שניה הילד לא מקשיב לי בכלל ואם אני לא נענית לבקשותיו הוא ישר מתחיל באיומים אני יהפוך את הבית אם את לא תביא לי אני יזרוק הכל על הריצפה וזה מה שקורה ולפעמים בחוץ כשהוא לא מקבל משהו שאומרים לו הוא מתחיל עם אלימות כמו למשוך בשיער ולהתנהג באלימות כלפיי כמו משיכת שיער נשיכות יש לציין כי הוא מאוד רגיש ואם אני כועסת הוא מתחיל לבכות גם כשילד מעליב אותו או לא נותן לו משהו הוא מעלה ובוכה מה עושים איך משפרים איך לגרום לו לא להתנהג כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 וחצי מתנהג באלימות ופגיע - תגובה
טל כרמלי טבת14/02/2014שלום חניתה,
אתחיל מהבעיה השנייה שאת מציגה - נשמע מדברייך שההתנהלות הכללית עם בנך הינה סוערת ולא פשוטה, ומקשה על שניכם לקיים חיי שגרה נעימים ונוחים. בנך מגיב באלימות פיסית ומילולית ולמעשה מפעיל כלפייך "טרור" בכל פעם שאת לא נענית לדרישותיו.
התנהגויות אלה מעידות על מצב רגשי לא טוב בו הוא נמצא, בפרט כשאת מציינת גם פגיעות רבה ונטייה לבכי. מספר גורמים עשויים להסביר את התנהגותו - העדר דמות אב נוכחת וקבועה בחייו, לצד חוסר אונים וחולשה שהוא אולי קולט ממך. יתכן מאד שהוא מגיב לחוסר ב"סמכות הורית" מספקת, ולתחושה שאין מולו מבוגר מספיק סמכותי ועקבי.
לכן, ראשית יש לחזק את הסמכות שלך מולו ולתת לו תחושה שיש בבית אימא שהיא חזקה מספיק, הן על מנת לשים לו גבולות והן על מנת לספק לו תמיכה והגנה בעת הצורך. יתכן שאת חשה עומס רב בהיותך זאת שנושאת ברוב נטל גידולו, ואם יש דמויות נוספות שיכולות לסייע לך זה יהיה מצוין (סבתא, דוד, חברה טובה וכד'). עלייך להגיב בחומרה על המעשים האלימים שלו, ולא לאפשר לו לאיים עליך ולהפוך להיות זה ש"שולט" בבית. לצד זאת נסי ליצור הזדמנויות בהן אתם מבלים בנחת ללא סיבות לריב או לקונפליקט.
באשר לבעיה השנייה, לא ברור מדברייך מהו המסר שבנך מקבל מאביו לגבי הקשר ביניהם, וכן מהי עמדתך בנושא ומה הוא קולט ממך לגבי אביו בכלל והמפגשים עמו בפרט. בנוסף, לא ברור האם חל שינוי לעומת העבר, ואיך הוא מסביר את חוסר הרצון שלו להיפגש עם אביו (מעבר למה שכתבת). יתכן שיש בו כעס כלפי האב שאולי מבחינתו "נטש" ואף בנה לעצמו משפחה חדשה. יש חשיבות לשוחח איתו על הדברים ולהבין מהן תחושותיו. אם חשוב לך שהקשר ביניהם יתקיים ויהיה רציף וקבוע, והאב חש אותו דבר ויש ביניכם שיתוף פעולה, כדאי להתמיד בניסיונות להפגיש ביניהם על מנת להעביר את המסר שאביו לא "מוותר" עליו. אולי לזמן מה ניתן ליצור מפגשים קצרים בהם האב והבן מבלים ביחידות, ולא בבית האב שם אולי בנך חש פחות רצוי. בכל מקרה על מנת שבנך ירגיש כי למרות שאינכם חיים ביחד יש לו אימא ואבא והוא חשוב לשניהם, חשוב שתהיה ביניכם תקשורת נאותה, ולעתים הדבר דורש לשים בצד מחלוקות ומתחים.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)