התלבטות בקשר לכתה א

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטות בקשר לכתה א
    עינת
    14/02/2014

שלום, בתי עולה שנה הבאה לכתה א׳ וההתלבטות שלי האם לרשום אותה לביהס שאני מלמדת בו או לא. הנסיכה ילדה מאוד רגישה , כל שינוי ומעבר מאוד מאוד קשה לה . ומאובחנת כבעלת קשיים רגשיים, הייתה מטופלת ובקרוב נחזור לטיפול רגשי. הלב שלי אומר שאם ארשום אותה לביהס שלי שהוא מעוללה בפני עצמו והכתות קטנות יחסית, היא תהיה פנויה יותר ללמידה כי יהיה לה בטחון רגשי כשאני שם. ומצד שני החשש שלי שתהיה תלותית ולא תפתח עצמאות. בנוסף חבריה הולכים לביהס על יד הבית ובביהס שלי עדיין לא מכירה אף ילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בקשר לכתה א

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות בקשר לכתה א - תגובה

יאיר סהר
    14/02/2014

שלום עינת,
    לשאלה שאת מעלה אין תשובה חד משמעית, ולכל אופציה יש את היתרונות והחסרונות שלה.

כמובן שנעדיף לשלוח את ילדינו לבית ספר מוצלח יותר לטעמנו (נקרא לו "שלך"). עם זאת, העובדה שאת מלמדת בבית הספר, לצד העובדה שכל חבריה בגן ילכו לבית ספר אחר, מעלות בי חשש כי בתך תחוש פחות בטחון בכיתה החדשה, תחפש את קרבתך כל העת, ותוותר על נסיונות להתחבר עם הילדים בכיתתה.

מנגד, מעבר לבית ספר חדש (נקרא לו "השני") - גם אם יחד עם חבריה, הנו שינוי משמעותי, ולכן יתכן שתחווה קושי רגשי, אשר יקשה עליה להיות פנויה ללמידה. עם זאת, כך תוכל לפתח כלים נפשיים להתמודדות עם הקושי, והתלות בך כמספקת בטחון תפחת.
    לא ציינת זאת, אבל חשוב לבדוק עם אילו ילדים יהיו לה יותר הזדמנויות למפגשים אחה"צ - אני מניח שעם הילדים שנמצאים איתה כרגע בגן, בעיקר משיקולים גיאוגרפיים, ולכן זו עוד סיבה לשלוח אותה לבית ספר השני.

הנטייה שלי היא להמליץ לך לשלוח אותה לבית הספר השני (לא זה שאת מלמדת בו)
    זהו התהליך הטבעי לכאורה, שהיה מתרחש גם לולא היית מורה. בעצם ההפרדה בינך ובינה את גם מעבירה מסר לפיו את בטוחה ביכולותיה להתמודד עם קושי גם במרחק ממך. זהו מסר חשוב לבניית הערך העצמי שלה. היא זקוקה לך בוטחת בה באמת, כדי שתוכל לבטוח בעצמה. תוכלי להתייעץ גם עם המטפל הרגשי בנושא. לקראת סיום השנה, כאשר תצטרכי לעשות את הבחירה בפועל, התמונה עשויה להשתנות, ותוכלי להתייעץ איתנו שוב במידת הצורך.

כך או כך, הילדה שלך תתחיל ללמוד בבית ספר בשנה הבאה. שינוי זה כשלעצמו עשוי לעורר קשיים גם אצל ילדים שלא ניכר אצלם כל קושי לפני כן. חשוב שכהורים תשכילו לשוחח עם בתכם ולאפשר לה לבטא את קשייה, ובמקביל להעביר מסר בוטח. כלומר, אם וכאשר תזכיר קשיים, יש לאפשר לה לבטא אותם מבלי להביע בפניה חשש שהם גדולים מנשוא עבורה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו