מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבן שלי לא רוצה ללכת לימי הולדתליהיא14/02/2014
שלום,
בני בן ה-6.5 לא מוכן ללכת לימי הולדת של חבריו לכיתה.
הוא בן זקונים, יש לו שני אחים בני עשרים ושבע עשרה.
אני תמיד מנסה לשכנע אותו ללכת ושיהיה לו כייף עם חברים ועוד. אך הוא עדיין בשלו כל פעם מסיבות אחרות: לא אוהב ימי הולדת, לא אוהב את חלק מהחברים, לא מעניין אותו וכו'.
א. האם להניח לכך?
ב. או האם כדאי לבדוק אם קיימת בעיה רגשית?
לי בתור הורה זה מאוד קשה ויכול להיות שכאן הבעיה.
מה עושים במקרה כזה? מה נכון לומר לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי לא רוצה ללכת לימי הולדת - תגובה
יאיר סהר16/02/2014שלום ליהיא,
תחילה חשוב להבין מה מצבו החברתי בבית הספר ובכלל.
האם יש לו חברים בבית ספר? האם הולך לחברים / מזמין חברים אחה"צ?
איך הוא מתנהג במפגשים משפחתיים?
כל פרט מידע שתוכלי לתת לגביו באופן כללי יוכל לעזר לי למקד את תשובתי.
בכל מקרה, בשלב ראשון אציע שלא לנסות לשכנע אותו ללכת כי "יהיה לו כיף".
בעקרון - אם היה מאמין שיהיה לו כיף - היה מבקש ללכת מרצונו.
השכנוע מצדו עלול לגרום לו לחוש דווקא את ההיפך, ולהגביר את התנגדותו.
אנא הוסיפי פרטים כדי שאוכל להגיב ביתר אריכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מעוניין להשתתף בימי הולדת
ליהיא17/02/2014שלום לך ותודה על תשובתך,
יש לו חברים בבית הספר, הוא גם נוהג להזמין חברים אחה"צ.
במסגרת המשפחה קיימת בהתחלה איזו הסתייגות כך גם במפגשים חברתיים ואז הוא נכנס יותר ל"עניינים".
אני מזהה איזשהו פחד מאנשים, מקטנות היה נצמד אליי ולאט לאט "מפשיר".....
לדברי המורה יש לו חברים בכיתה והוא פעיל חברתית.
שאני מסתכלת על הילדים של החברים שלנו ואפילו על הבוגרים שלי הוא שונה מהם, הם תמיד רצו להיות בחברת אחרים, לישון בחוץ, להזמין כמה שיותר חברים (מה שקורה עד היום) בן הזקונים שלי מעדיף תמיד את השהייה בבית, זה בא לידי ביטוי בלא ללכת למסיבות יום הולדת, לא לצאת בשבתות וכו'.
יכול להיות שזה אכן אופיו, לי חשוב להבין שאני לא מפספסת משהו בהתנהלות הזו.
תודה שוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מעוניין להשתתף בימי הולדת - תגובה
יאיר סהר17/02/2014היי ליהיא,
אכן נשמע שתפקודו החברתי של בנך הינו תקין מבחינה חברתית, אלא שהעדפותיו הן כנראה למפגשים בסדר גודל מצומצם יותר. לכן הוא פחות נהנה ממפגשים בהם ישנה התרחשות גדולה כגון מסיבות יום הולדת ומפגשים משפחתיים.
עם זאת, כדאי לעזור לו להימנע מלייצר תלות בכם - ההורים, או בדמויות אחרות (סבא / סבתא וכו').
במפגשים חברתיים מרובי משתתפים אפשרו לו להתנהל כרצונו, אולם המנעו מלחזק על התנהגות של "הצמדות" אליכם. אפשרו לו לחבק אתכם, אולם מצדכם אל תשמרו על חיבוק / ליטוף / שיחה / קשר עין למשך זמן ממושך. באופן כזה אתם לא מספקים לו את ה"רווח" שבהימנעות החברתית, וכך מקלים עליו את הבחירה לחפש הנאות הרחק מכם, ולהגדיל את הרפטואר ההתנהגותי/חברתי שלו.
לגבי הערתך "לצאת בשבתות", וגם באופן כללי:
חשוב שכל התנהלות כללית שאתם מבצעים כמשפחה הוא יהיה שותף לה. לא כדאי לאפשר לו להימנע ולהישאר בבית (עם אחד ההורים למשל) כאשר כל המשפחה יוצאת למפגש כלשהו, ולא כדאי להימנע מפעילויות משפחתיות או אירועים כדי "להקל עליו", היות ואלו רק יחזקו את הסתגרותו. זאת כיוון שהחיים כמבוגר יזמנו לו מצבים חברתיים מרובי משתתפים בהם ייאלץ להתמודד עם קשייו ולתפקד. ככל שיתנסה ויתרגל מצבים כאלה בילדותו, כך יקל עליו להתמודד עם מצבים מקבילים בבגרות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
ליהיא17/02/2014נדמה לי שנגעת במקומות הכי נכונים.
אשרייך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גם לך על המשוב :)
יאיר סהר17/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)