מחשבות על להזיק לעצמה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחשבות על להזיק לעצמה
    אאא
    16/02/2014

שלום רב
    ביתי בת 8 ובכיתה ב. ילדה חכמה מאוד, מוכשרת ודי מקובלת בחברה. אהובה מאוד על מורותיה. ילדה שאוהבת לרקוד,לשיר לצייר לכתוב שירים וסיפורים ילדה ממש מושלמת. הבעיה העיקרית שהיא בוכה הרבה מכל דבר קטן גם בבית וגם בבית הספר ובנוסף היא מספרת שכל הזמן מסתובב אצלה בראש מחשבות על לעשות לעצמה מעשים מסוכנים או לא טובים.היא מרגישה כאילו הראש מכרייח אותה לעשות את הדברים למרות שהיא יודעת שזה לא בסדר.לדוגמא: לדפוק את הראש בקיר, להכניס את העיפרון לעיין, להסתכך למדרגות ולראות את המעיל נופל, לגעת במיים שבעסלה.היא מספרת שלפעמים הי אעושה דברים ולפעמים היא מתגברת על המחשבה.
    אני מאד מוטרדת ומדברת איתה המון אבל ניראה שזה מציף אותה והיא מספרת את זה במיוחד לפני השינה. היא אוהבת צומת לב והקדשה רבה לפני השינה ולצערי לא תמיד זה מתאפשר. היא קוראת ספר מרצונה ואומרים לה לילה טוב.
    בבקשה עזרו לי מה עלי לעשות ולמי לפנות חוץ מהמסגרת של בית הספר.
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות על להזיק לעצמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות על להזיק לעצמה - תגובה

יאיר סהר
    17/02/2014

שלום,
    מהתיאור שלך נשמע שהילדה שלך מתמודדת עם קשיים רגשיים מציפים.
    טבעי שהפחדים מתגברים בשעות הלילה, עם זאת ניכר כי היא מאוד מתקשה להתמודד עם חששות אלו. עולה גם רושם שהיא חווה רעיונות ומחשבות חודרניות, אשר כופות עצמן עליה.
    זהו מצב שעשוי להיות מורכב ולטעמי דורש התבוננות מעמיקה יותר על ידי איש מקצוע מתחום בריאות הנפש, על מנת לאבחן בצורה מקצועית ולתת המצלה טיפולית / תמיכתית מותאמת.

כדאי לפנות לאבחון במרפאה לבריאות הנפש שבאיזור מגוריכם.
    במאמר מוסגר - לעיתים השם "בריאות הנפש" נשמע מטריד או מעורר חרדה. אני רואה במרכזים האלו מוקדים מקצועיים המאגדים בתוכם מטפלים מדיסציפלינות שונות ובעלי גישות מגוונות, כך שהאבחון וההמלצה הטיפולית עשויים להיות מוצלחים יותר.

ניתן כמובן גם לפנות לאבחון אצל פסיכולוג / פסיכיאטר שעובד עם קופ"ח לה אתם שייכים, ואף באופן פרטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו