מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה ליאיר סהרורד18/02/2014
היי הילדה שלי בת 4 לפני כחודשיים היתב בת 4 ולא חגגתי לה יום הולדת משפחתית (אמא של בעלי היתה מאוד חולה)אז חגגתי עם אחותה אני ובעלי הילדה חודש שלם "חפרה," שהיא רוצה יום הולדת של חברים (לאחותה עשיתי באוקטובר (גם בגלל שהיא עברה בית ספר ורציתי להזמין חברים ישנים וחדשים וגם כי לילדה היה חשוב)
הבטחתי לה שאני אעשה היא ביקשה שאני אכין ואארגן את היום הולדת כמו שעשיתי לאחותה אבל במהלך החודשים הן היו הרבה חולות ואחותה ממש היתה חולה כשלושה שבוועות(שפעת וירוס חיידקים...)
בקיצור לא נשאר לי אנרגיה להפקת אירועים אין לי בעיה לשלם למפקיה אבל היא ממש התעקשה שאני יכין הכל
עכשיו היא כבר לא מדברת על העניין ולי באמת אין כוחות להפקה
מה אני אומרת לה??? חשוב לציין שבגן שלה יש ימי הולדת שמזמינים כמה ילדים ולא רק בנים או רק בנות(בעיני זה ממש דוחה ולא יפה)אותה לא מזמינים אז אני לא יודעת כמה היא חשופה
בכל מקרה תכננתי להזמין את כל הגן כי היא לא מתחברת לבנות(אז אני לא יכולתי להזמין רק בנות)
בקיצור יאיר מה עושים הסתבכתי עם עצמי???.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ליאיר סהר - תגובה
טל כרמלי טבת18/02/2014שלום לך,
לצערנו, אין בפורום אפשרות להפנות שאלה לאיש צוות ספציפי. אני מקווה מאד שתשובתי תהיה לך לעזר.
את מרגישה שהסתבכת עם עצמך - מצד אחד הבטחת לה יום הולדת, מצד שני עברו עלייך חודשיים קשים ועמוסים ונשארת ללא כוחות להפקות.
בתך הפסיקה לדבר על יום ההולדת אבל זה לא אומר שהיא שכחה או שכבר לא אכפת לה - היא כנראה פשוט התייאשה והחליטה לוותר. אני חושבת שלא כדאי להשאיר את המצב כך, כאשר ברור לשתיכן שמשהו "קרה", אבל יש הסכמה שלא מדברים עליו. מעבר לזה, זה יכול לעורר בה מחשבות ורגשות מכל מיני סוגים - למשל שאמא לא מקיימת הבטחות, ולכן לא ניתן לסמוך עליה. או השוואות לאחותה, שכן זכתה ליום הולדת כפי שרצתה.
אני מציעה לקיים איתה שיחה פתוחה, לומר לה שבגלל האירועים שקרו בחודשיים האחרונים לא הייתה אפשרות לעשות לה חגיגה כפי שרצתה, אבל אם היא עדיין מעוניינת - את רוצה לעשות לה מסיבה. נסו להגיע להסכמה משותפת לגבי פרטי המסיבה, מי יכין אותה, מי יוזמן וכו', באופן כזה שהיא תרגיש שקשובים אליה, ומצד שני זאת תהיה "הפקה" שתוכלי לעמוד בה ולא תרגישי שזה גוזל ממך יותר מדי כוחות. זה בסדר שהיא תיחשף גם למגבלות שלך ולכך שאת אינך "כל יכולה", כל עוד היא מרגישה שיש ביכולתך לספק לה גם הקשבה והשקעה.
את מציינת פרט חשוב נוסף, והוא העובדה שהיא לא מתחברת לבנות בגן ולא מוזמנת לימי הולדת. האם יש לך השערה מדוע זה קורה? האם הגננת דיווחה על קושי חברתי כלשהו שהיא מזהה? איך היא עצמה מתייחסת לזה? כדאי לנסות להבין יותר מה מקור העניין והאם בתך עסוקה בכך או סובלת מזה. ייתכן שדווקא על רקע זה, חשוב לה במיוחד לעשות מסיבה ולהיות זו שמזמינה.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תודה על התשובה באמת כולם אמרו
ורד19/02/2014לי שאם היא לא מדברת על זה אז היא שכחה ואני ממש מסכימה עם כל מילה שלך שצריך לדבר אנחנו בית פתוח והבנות שלי מרגישות שתמיד אפשר לבוא ולספר דברים טובים ולא טובים
באמת לגבי הגן דיברתי עם הגננת והיא לא רואה בעיה חברתית באמת הילדה מאוד חברותית שמחה ומאושרת תמיד עם חיוך אז לא הייתי נחושה לבקש פסיכולגית שתראה את המצב
בפועל היא מוזמנת רק לבנים וגם לשלושה ספציפים בדרכ אני יוזמנת את המפגשים עם שתי בנות שהיא מאוד רצתה אני לא מצליחה לתאם עם ההורים תמיד יש משהו אז אני הולכת על מה שכן
אם יש לך כיוון אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)