מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה מוזרה?צפורה18/02/2014
שלום,
בני בן ה6 הבן האמצעי מבן שלושה(9,6,3) פנה אתמול לבעלי בשאלה :מתי תפטר אבא?אני רוצה שתפטר... לשאלת האב למה אתה רוצה הוא ענה:כי אני רוצה להיות אבא...
יש לציין כי האבא הוא מסור ואוהב..
בעלי סיפר לי על כך ונותרנו המומים
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מוזרה? - תגובה
טל כרמלי טבת18/02/2014שלום צפורה,
השאלה ששאל בנך עשויה אולי להבהיל, אבל אין סיבה לדאגה.
ההתבטאות של בנך וכן גילו מעידים כפי הנראה על כך שהוא נמצא בשלב ההתפתחותי הנקרא "השלב האדיפלי". בשלב זה הוא שם לב להבדלים בין המינים, ושואף למצב שבו את, אמו, תהיי שותפתו הרומנטית, כלומר תהיי "רק שלו". לפיכך הוא רואה באביו מתחרה אשר עליו "לסלק". ילדים אחרים יכולים לבטא פנטזיות כאלה בצורות נוספות, למשל באמירות שהם רוצים להתחתן עם אמא, או למשל בניסיונות לחבל בגילויי חיבה (כמו חיבוקים) בין ההורים.
מדובר בשלב התפתחותי תקין ואף חיוני, אשר במהלכו הילד מבין שלא יוכל "להשיג" את אמו, ובמקום להתחרות עם אביו הוא עובר לראות בו דמות להזדהות ולחיקוי. לפיכך כאמור אין סיבה להיבהל, וכדאי לעודד את בנכם לשהות במחיצת אביו ולבלות עמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)