מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה חברתית לילד בן 5לי20/02/2014
שלום רב,
אתן קצת רקע לפני... בני בן 5 (גן חובה, עולה שנה הבאה לכתה א') ואני שמה לב לקשיים מבחינה חברתית (אולי..).
אני לא כל כך מבינה למה, כי מגיל 2.5 כבר הוא נפגש באופן קבוע עם חברים .
אנחנו שתיים-שלוש אמהות שהתחברנו ביחד במעון ומידי יום היינו נפגשות ומפגישות את הילדים בגני שעשועים,ג'ימבורי,שעות סיפר,אירוח בבתים וכו.
הילדים גדלו להיות חברים נורא טובים, ואפילו המשיכו להיות בגן העירייה ביחד, ממש ניתן היה לראות שבלטו אצלו כישורים רבים כמו - לדעת לחלוק,נאמנות לחבר וכד'..
בשנתיים הראשונות הם גם היו לרוב עם העדפה לשחק ביחד יותר מעם שאר הילדים- למרות שאנחנו האמהות ניסינו להפגיש אותם גם עם ילדים אחרים.
השנה חל שינוי בחבר של בני שהוא פתוח חברתית יותר - הוא נעשה פופלרי ומתראה עם הרבה ילדים.לעתים בני אפילו נפגע שהוא לא בוחר לשחק איתו, אבל זה די נדיר - לרוב לא ממש משנה לו.
לי מפריע שבני לא תמיד מעוניין למצוא 'חלופות', כלומר - אם אותו חבר והוא לא יתראו לאחר הגן הוא לא מנסה לייצר מפגש עם חבר אחר. אני ממש מנסה לעודד אותו, 'אם יש מישהו שאתה רוצה לשחק איתו, תגיד לו בגן, תגיד לי ואני אשאל את אמא שלו..' אבל נדמה שזה לא כל כך חשוב לו ואני ממש לא רוצה שזו תהיה 'המטרה' שלי , זה צריך להיות הרצון שלו..ומצד שני לעיתים - לאחר שאני אומרת לו את זה הוא מתלהב - אז למה הוא לא שואל בגן כבר את החברים שלו בעצמו??
אני מפחדת שתהיה לו בעיה חברתית , עם כל הפרסומים על הנושא במדיה בנושא לאחרונה זה מדאיג אותי מאוד...
רציתי לדעת:
1.האם זו בעיה בכלל ואני צריכה לדאוג?
2.כיצד אני יכולה לעזור לו לפתח את הקישורים החברתיים (מוזר,כי הייתי מצפה שהמפגשים החברתיים שהחלו בגיל כה צעיר יעזרו..)
אודה מאוד על עצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי
לי23/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה חברתית לילד בן 5 - תגובה
טל כרמלי טבת23/02/2014שלום לי,
את שואלת האם בכלל מדובר בבעיה, ואני שותפה לתהייה הזאת. מתוך דברייך נשמע שיש לבנך כישורים חברתיים טובים - הוא יודע ליצור קשר, לשחק משחק משותף, לחלוק ואולי אפילו להתמודד עם קונפליקטים. האם הגננת מדווחת אחרת? האם הוא מתקשה ליצור קשר עם ילדים אחרים, או שפשוט מעדיף את חברתם של חבריו ה"ותיקים"? מה קורה אם אחד מהם לא מגיע לגן? האם בלעדיהם הוא נראה מבודד ומנותק?
ייתכן שהדבר שמטריד אותך הוא הקושי שלו, או חוסר הרצון, להרחיב את מעגל החברים מעבר לחברים ה"ותיקים". אולי את חוששת שהוא יתקשה להשתלב בחברה חדשה ולרכוש חוג גדול יותר של חברים, למשל בכניסתו לכיתה א'. חששך מובן, אך ייתכן מאד שלבנך יש אופי מעט סגור או מופנם יותר, או כזה שלא זקוק לחברים רבים אלא למספר מצומצם של חברים קרובים. יש גם מבוגרים כאלה... העובדה שהוא מעוניין (ואף מתלהב) להיפגש גם עם אחרים כשאת מציעה זאת מעידה על כך שהוא לא נמנע או חרד, אלא פשוט שונה ממך בגישתו ולא חש צורך ליזום מפגשים כאלה.
לסיכום, נראה לי כי אין מקום לדאגה בשלב זה. נכון יהיה להמשיך להציע לו ולהפגיש אותו עם ילדים נוספים אם הוא מגלה נכונות לכך, אך גם לכבד את העדפותיו ולא ללחוץ יותר מדי.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לי24/02/2014תודה רבה, איכשהו בתיאור שלך שמת לי את הדברים במסגרת והרגעת אותי
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה חברתית לילד בן 5 - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב24/02/2014שלום לי,
קודם כל צר לי שדילגנו על פנייתך, טוב שהתרעת בפנינו
מהדברים שהעלאת לא התרשמתי שישנן עדויות בשלב זה שיש בעיה חברתית אקוטית לבנך. הוא כן משחק עם ילדים מגיל צעיר ועד היום.
מה שכן בסביבות הגיל שבנך נמצא בו המורכבות של הקשרים החברתיים עולה, ילדים מנהלים ביניהם קשרים מורכבים יותר ומשא ומתן סבוך יותר. לילדים ולאנשים שונים שונים יש טמפרמנט שונה, יתכן שבנך מרגיש יותר נוח כשיש לו מספר בודד של חברים קרובים, או רגיש במיוחד לדחיה וחש צורך בנאמנות גדולה והדדית לחברים.
כך שהייתי מגדירה זאת שיטיב עימו אם תסייע לו להרחיב את הדפוסים החברתיים, לא כי יש לו בעיה אלא לחזק אותו בתחום הכישורים החברתיים. את כבר בכיוון חיובי, לדבר איתו לגבי העניין במטרה להבין איזה מין סוגי אינטראקציות בינאישיות נעימות ומושכות עבורו. להפגיש אותו עם ילדים מחוץ לשעות מסגרת הגן. אפשרות נוספת היא לרשום אותו לחוג שם יתאפשר לו ליצור אינטראקציות עם בני גילו סביב תחום העניין המשותף של החוג, ובהמשך, לכשיגיע לגיל התאים לעודד אותו ללכת לתנועת נוער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה חברתית לילד בן 5 - תגובה - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב24/02/2014עכשיו ראיתי שטל כבר כתבה לך, וראיתי שחשבנו בכיוון דומה.
המשיכי לעדכן אותנו אם עולים לך חששות או לבטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)