מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדותמודאגת22/02/2014
שלום רב ביתי בת 3 סובלת מחרדות שגורמות לה פחד ממשי מאחר ועברנו מספר אשפוזים ובדיקות כואבות יש לה טראומה וכל יציאה מהבית כרוכה בבכי וחוסר אונים שאני ממש מרגיעה ומבטיחה שלא הולכים לרופא! והיא לא מפסיקה לשאול בבכי ורעד עד הרגע שהיא באמת רואה שלא הולכים לרופא ביא לא רוצה לצאת מהבית ולא מאמינה כשאני אומרת לה שאין שום רופא וגם הדרך לפארק שעשועים הופכת לדרך קשה של בכי ואינספור שאלות איך אני מתמודדת עם זה ואם זה מצריך טיפול פסיכולוגי? מבחינתה כל אדם זר הוא רופא ולכן נראה לי שטיפול פסיכולוגי לא יתקדם כיוון שהיא לא תשתף פעולה מהחרדה חייבת עזרה היא ממש סובלת תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
טל כרמלי טבת23/02/2014שלום לך,
את מתארת מצב קשה גם עבור בתך וגם עבורך. אני מניחה שעברתן תקופה לא פשוטה מהבחינה הרפואית, וכעת אתן מתמודדות עם תגובותיה הרגשיות של בתך.
כפי הנראה כל יציאה מהבית מקושרת כעת אצל בתך עם חוויה שלילית של בדיקה כואבת או אשפוז. לכן היא חוששת מכל יציאה ומגיבה בבכי ובהתנגדות. נראה שאת עושה נכון בכך שאת לא מוותרת אלא מנסה להרגיע ולומר לה שלא מדובר ביציאה לצורך רפואי. כך את לא מחזקת את ההימנעות שלה, ועוזרת לה להתיר את הקשר בין "העולם החיצון" לבין בדיקות וכאב.
בכל זאת עולות מספר שאלות חשובות: כמה זמן עבר מאז האשפוזים, כלומר כמה זמן הדבר נמשך? האם גם כל יציאה בבוקר לגן מלווה בתופעות דומות? האם יש שינויים נוספים בהתנהגותה של בתך? האם גם קודם היו לה פחדים וחששות? מהן ה"אינספור שאלות" שהיא שואלת?
אני מבינה את חששך מפנייה לטיפול עבורה, אך ייתכן שכדאי לך לפנות לאיש מקצוע אשר יוכל לבצע עמך בירור יותר מעמיק, ולהדריך אותך כיצד לסייע לבתך להתגבר על חרדותיה באופן הדרגתי, סבלני ויעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)