לא אומרת "אמא"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא אומרת "אמא"
    1lala
    23/02/2014

היי,
    אני אמא לתינוקת בת שנה וחודשיים שכבר אמרה בעבר אמא (בשבעה-שמונה חודשים בערך). בשלב כלשהו היא התחברה מאוד לאבא והפסיקה להגיד "אמא" לא ברור לי אם יש קשר או אין...
    הילדה אינטיליגנטית להפליא- את ההברות "אי" ו"מה" אין לה בעיה להגיד בנפרד אבל כשמבקשים ממנה להגיד "אמא" היא אומרת את השם של עצמה. אותו דבר גם כשמראים לה תמונה של אמא ושואלים אותה מי זו, התשובה תמיד תהיה השם שלה. אם בספר שאנחנו מקריאים לה מספר פעמים ביום יש באחת השורות "אמא, אמא" היא תמיד תשלים עם שמה...
    לפעמים היא אפילו לא קוראת לי בשם שלה אלא "זה" ומצביעה. כרגע הילדה מאוד קרובה גם אלי וגם אל האבא. פעם תרצה להיות אתי כל הזמן ופעם איתו, אבל, למרות ש"אבא, אבא" היא קוראת כל היום, לפעמים סתם בשביל הכיף, היא לא אומרת "אמא".
    עיצות? תובנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא אומרת "אמא"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא אומרת "אמא" - תגובה

טל כרמלי טבת
    24/02/2014

שלום לך,

אם אני מבינה נכון, את שואלת את עצמך האם העובדה שבתך התינוקת לא אומרת "אמא", בעוד שהיא מפטפטת "אבא", מעידה על בעיה כלשהי בקשר ביניכן.

אם אכן כך, האם יש לך סיבות נוספות לחשוב שקיימת בעיה? את אומרת שכיום היא מחפשת את קירבת שניכם, האם למשל בזמן עייפות או כשהיא זקוקה לנחמה היא פונה בקביעות אל אחד מכם?

רוב התינוקות אומרים תחילה "אבא" ורק אחר כך "אמא", ככל הנראה מכיוון שההגייה של המילה "אבא" פשוטה יותר. הייתי מציעה להפסיק "לבחון" אותה ו"לצפות" ממנה לומר אמא, ולחכות בסבלנות עד שזה יגיע. הציפיות והמתח שלך סביב הנושא, אם קיימים, עשויים להיקלט על ידי התינוקת ולעורר גם בה מתח (לא מודע כמובן). מתוך חשיפה טבעית למילה בהקשרה הנכון - למשל כשאת אומרת "עכשיו אמא נותנת לך תפוח" - הבלבול צפוי להיעלם.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה!

1lala
    02/03/2014

לשאלתך, אני לא מרגישה בעיה כלשהי מבחינת קרבה למרות שהיא נמצאת עם אבא שלה יותר במשך היום. היא לעתים מבקשת את קרבתי גם כשהיא איתו.
    מה שמוזר זה שיחסית לבת שנה וכמה חודשים היא מדברת המון ומדברת ברור, מקשקשת, מלים מומצאות, חלקי מלים ומלים אמתיות וברורות. זו לא בעיה של הגייה אלא משהו אחר. היא יודעת שמות של חיות, להגיד תודה כשנותנים לה משהו, לבקש עוגיה... אבל כשתרצה לקרוא לי היא תקרא לי בשם שלה.
    אנחנו דואגים כל הזמן להגיד לה "אמא תעשה X" "אמא תשחק איתך" וגם בכל פעם שהיא קוראת לי בשם שלה אני מתקנת אותה ואמרת לה "לא X, אמא".
    האם אני עושה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה! - תגובה

טל כרמלי טבת
    02/03/2014

נשמע שבתך אכן מפותחת לגילה ומיטיבה להבין את הסביבה ולבטא את עצמה. קשה לדעת מה מקור ה"טעות" שלה. אני חושבת שאת עושה נכון באומרך "אמא כך וכך", אך אולי כדאי להימנע מלתקן אותה באופן קבוע ובכך "לשחרר" מעט ולא להשרות אוירה של דריכות או של "מאבק כוח". אני מניחה שזה מצב לא נעים עבורך אך נסי לגלות סבלנות ויש להניח שעם הזמן ה"טעות" תחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו