שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לילי
    24/02/2014

אני אמא לילדה בת שנה ושלושה חודשיים ילדה פעלתנית ונבונה מפותחת שפתית
    שמתי לב שכאשר אנחנו הולכות לגן מישחקים המיתקנים לא ככ מענינים אותה (משחקת ממש מעט)היא נוהגת להסתובב בכל רחבי האיזור ולאסוף דברים (אני די מאפשרת לה את העצמאות הזאת כי זה מושב)
    גם האינטרקציה כאשר פוגשים חברים מהגן מעטה אותם אני כן רואה די מיתלהבים מהמיתקנים
    אני חוששת שהי תהיה מיתבודדת (אני די חרדה לה חברתית)
    זה נורמלי?

היא ילדה שדי אוהבת חברה "ואקשן ל"כן זה מעט מוזר לי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

יאיר סהר
    24/02/2014

היי לילי,
    הרשי לי להרגיע אותך - את מתארת התנהגות תקינה לחלוטין!
    נשמע שהבת שלך סקרנית, בוחנת ומתנסה בסביבה, והעובדה שאת מאפשרת לה את החקירה העצמאית הזאת היא חיובית מאוד וחשובה מאין כמותה, ולכן אני רוצה לחזק אותך מאוד על כך.
    לכל ילד אופן החקירה והסקרנות האישיים שלו. דווקא העובדה שבתך לא הולכת ב"תלם" - יכולה גם להיות מקור לגאווה. בסופו של דבר הכל עניין של המשגה.

לגבי אינטראקציה חברתית - אנו מצפים לתחילתה של התעניינות חברתית בחברים לגן סביב גיל שנתיים. אז ניתן לראות משחק יחד, אולם סגנונו (משחקים אחד ליד השני) עדיין מאוד שונה מהמשחק המשותף של בני ה-3 ומעלה (משחקים יחד באותו משחק). כמובן שעם הגדילה גם מורכבות המשחק המשותף עולה.
    בתך רואה את חבריה לגן במהלך כל שעות הבוקר. העובדה שבגילה אינה מוצאת בהם עניין מיוחד כאשר היא בגן המשחקים המסקרן, הנה טבעית.

כשתגדל יותר - סביב גיל שנתיים, כדאי לשים לב שהיכולת לאינטראקציות חברתיות מתפתחת גם היא. באם יעלה בך שוב חשש, תוכלי לבדוק את הנושא בעיקר מול הגננת, ולשאול אם תפקודה בגן ראוי להתייחסות מיוחדת.

אסיים בנימה בה פתחתי - אינני רואה כל סיבה לדאגה או חרדה.
    המשיכי לאפשר לה לבחון את סביבתה כרצונה ובדרכה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו