מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהלילי24/02/2014
אני אמא לילדה בת שנה ושלושה חודשיים ילדה פעלתנית ונבונה מפותחת שפתית
שמתי לב שכאשר אנחנו הולכות לגן מישחקים המיתקנים לא ככ מענינים אותה (משחקת ממש מעט)היא נוהגת להסתובב בכל רחבי האיזור ולאסוף דברים (אני די מאפשרת לה את העצמאות הזאת כי זה מושב)
גם האינטרקציה כאשר פוגשים חברים מהגן מעטה אותם אני כן רואה די מיתלהבים מהמיתקנים
אני חוששת שהי תהיה מיתבודדת (אני די חרדה לה חברתית)
זה נורמלי?
היא ילדה שדי אוהבת חברה "ואקשן ל"כן זה מעט מוזר לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יאיר סהר24/02/2014היי לילי,
הרשי לי להרגיע אותך - את מתארת התנהגות תקינה לחלוטין!
נשמע שהבת שלך סקרנית, בוחנת ומתנסה בסביבה, והעובדה שאת מאפשרת לה את החקירה העצמאית הזאת היא חיובית מאוד וחשובה מאין כמותה, ולכן אני רוצה לחזק אותך מאוד על כך.
לכל ילד אופן החקירה והסקרנות האישיים שלו. דווקא העובדה שבתך לא הולכת ב"תלם" - יכולה גם להיות מקור לגאווה. בסופו של דבר הכל עניין של המשגה.
לגבי אינטראקציה חברתית - אנו מצפים לתחילתה של התעניינות חברתית בחברים לגן סביב גיל שנתיים. אז ניתן לראות משחק יחד, אולם סגנונו (משחקים אחד ליד השני) עדיין מאוד שונה מהמשחק המשותף של בני ה-3 ומעלה (משחקים יחד באותו משחק). כמובן שעם הגדילה גם מורכבות המשחק המשותף עולה.
בתך רואה את חבריה לגן במהלך כל שעות הבוקר. העובדה שבגילה אינה מוצאת בהם עניין מיוחד כאשר היא בגן המשחקים המסקרן, הנה טבעית.
כשתגדל יותר - סביב גיל שנתיים, כדאי לשים לב שהיכולת לאינטראקציות חברתיות מתפתחת גם היא. באם יעלה בך שוב חשש, תוכלי לבדוק את הנושא בעיקר מול הגננת, ולשאול אם תפקודה בגן ראוי להתייחסות מיוחדת.
אסיים בנימה בה פתחתי - אינני רואה כל סיבה לדאגה או חרדה.
המשיכי לאפשר לה לבחון את סביבתה כרצונה ובדרכה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)