בת שנתיים ו3 שנונה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים ו3 שנונה
    טעות..שוב מור
    24/02/2014

שלום רב,
    ילדתי הקטנה, בת 2 ושלושה חודשים,ילדה חכמה מאין כמוה,בעלת יכולות מילוליות גבוהות.
    היום בערב נכנסה למיטתי, בזמן שנמנמתי קלות,אמרה לי "את חצופה" וחזרה ואמרה לי מספר פעמים "אני לא אוהבת אותך , תלכי מפה".
    הייתי בשוק!
    יש לציין שהיא מאוד קרובה אליי.
    הייתי מופתעת מהכל, מעצם בחירת המילים, מההבנה שלה שמשפט כזה "מפעיל".
    בכלל למה אמרה זאת?
    זה הגיוני שילדה בגיל כזה תבין את המשמעות העמוקה של המשפט?
    שתבינו שאני אמא מודעת..בכל זאת "הופעלתי" וקמתי לאחר שנרדמה בתחושה כבדה מאוד...
    כיצד עליי להתייחס למקרה ביני לבין עצמי?
    תודה,מור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים ו3 שנונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים ו3 שנונה - תגובה

יאיר סהר
    25/02/2014

היי מור,
    ילדים בגילאים שונים מתנסים באמירות שעשויות להיות מאוד מעוררות אותנו המבוגרים.
    סביר להניח כי בתך שמעה הביטויים דומים (אולי בגן?), וכחלק מההתנסות שלה היא בוחנת את מידת ההשפעה שלה עליכם - ההורים.
    לא סביר שהיא מבינה את המשמעות העמוקה של הדברים, ואני גם נוטה להאמין שלא מדובר בתחושה שלילית שלה כלפייך.
    חשוב שלא להפוך את העניין לגדול מכפי שהוא. ניתן להגיב באופן שמכוון לרגשותייך כלפיה - "ואני דווקא מאוד אוהבת אותך", בחיוך ובקלילות. קבלי את אמירותיה מבלי לנסות לשכנע אותה אחרת. דווקא תגובה חריפה או רגשית עשויה לעודד אותה לפעול בכיוון זה על מנת "להפעיל" אותך בעת הצורך.

במילים אחרות - היי רגועה ודעי שעוד נכונו לך הפתעות בהמשך הדרך :)

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו