צבע מועדף אובססיבי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צבע מועדף אובססיבי
    אסתר
    25/02/2014

שלום.
    הבת שלי בת שנתיים וחצי, מאד חכמה ונבונה. מדברת ומבינה שוטף וכו,.

רציתי לדעת אם זה בעיה שהיא אובססיבית לצבע מסוים?

סגול זה צבע יפה בעיני ומטבע הדברים העגלה שלה בצבע הזה,ויש לי ולה מספר בגדים בצבע הזה. זה צבע פרקטי מבחינתי ולכן יצא שכל זוגות הנעליים שלה ליומיום (מהנעליים הראשונות, סנדלים, נעלי חורף) בצבע סגול.

לאחרונה (כבר תקופה ארוכה) כל דבר שיש לה אופציה לבחור בעצמה היא רק תבחר סגול: בגד, בלון,כדור, סוכריה או אפילו אם היא תראה מישהו אחר לובש בגד בצבע הזה היא תתלהב ותספר לי את זה.
    לדוגמא כל שבוע כשאני לוקחת אותה לג'ימבורי , יש בבריכת כדורים בצבעי אדום/כחול/צהוב/ירוק +כדור אחד בלבד סגול, וברגע שהיא מוצאת אותו היא לא מניחה אותו מהידיים עד שאנחנו הולכים!
    אפילו הגננת אמרה לי לאחרונה אם אני יודעת כמה שהבת שלי אוהבת את הצבע הזה..

אגב, היא יודעת לזהות צבעים בשמותם מגיל צעיר (אני חושבת מגיל שנה וחצי).
    לגבי כשהיא צובעת בצבעים/טושים וכו' היא כן משתמשת בכל הצבעים.

האם אני אמורה לשתף פעולה ולזרום עם זה? לא אכפת לי לזרום עם זה אבל אני חוששת שזה לא נורמלי ויכול לגרום או להעיד על בעיה מסוימת?

אני לא יודעת אם זה באותו הקשר אבל שמתי לב שיש לה גם כל פעם תקופות שהיא רוצה כל יום שאני אקרא לה את אותו הספר (שהיא כמובן יודעת בעל פה) לפני השינה.

משאר הבחינות באופן כללי היא סקרנית, בוגרת ומפותחת לבני גילה
    (נהינת לשחק עם ילדים בגילה, לשתף צעצועים, להסביר ולבטא מחשבות, מעשים ורגשות, שמות משפחה וחברים)

תודה מראש על ההתיחסות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צבע מועדף אובססיבי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צבע מועדף אובססיבי - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    26/02/2014

שלום אסתר,
    את מציבה שאלה מעניינת, עצם ההעדפה לצבע ודבקות בהעדפה לצבע זה כשלעצמו לא בעייתי. הרבה ילדים דבקים בקנאות להרגל, חפץ, צבע, דמות מאחר וזה נותן להם תחושה של בטחון ושליטה, ובהמשך כשהם גדלים מעט הם מרגישים מספיק בטוחים כדי להרפות מההרגל, כך שלא צריך יותר את ההרגל על מנת להרגיש בטחון.
    מה שחשוב לבדוק לגבי ביתך זה כמה דברים:
    האם "האובססיה לצבע" כמו שקראת לה מפריעה לתפקוד תקין שלה והדבר לפגוע בה? נגיד שאם הבגד הסגול בכביסה היא לא מוכנה ללבוש שום דבר ולא מוכנה להתלבש? או אם אין סגול באוכל היא לא מוכנה לאכול? ואז אם היא תצא בחורף מהבית ולא תוכל אלו יפגעו בה ולא נכון לזרום עם זה, אך כל עוד ההעדפה שלה לא פוגעת בה או בסביבה אין אינדיקציה למנוע ממנה את העדפתה.
    כמו כן באם בחייה של ביתך חלו לאחרונה שינויים שיכולים לגרום לערער את תחושת הביטחון? במידה וכן יתכן שהעדפה לצבע באה לפצות על תחושת אובדן הביטחון ואז מה שנכון זה לנסות להשיב לה את תחושת הבטחון ולדבר איתה על כך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו