מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתלבטת ????ורד26/02/2014
הילדה שלי בת שבע בדר"כ מופנמת עם ביטחון עצמי נמוך יש שתי שאלות
אחת היא היתה חולה מאוד קרוב לשבוע ובמהלך הלילה בגלל שהיה לה חום גובה היא סיפרה את כל מה שהיא עוברת בבית ספר בשלוש לפנות בוקר ממש שכבה במיטה ודיברה איתי ואני רק הקשבתי ולא נתתי שום עצות אני בדרכ רק מקשיבה לה ולא מחלקת עצות ואני מתלבטת האם זה נכון רק להקשיב ולא להגיד כלום???.
שאלה שניה זה בגלל החרדות והבטחון שלה חשבתי לרשום לרכיבה על סוסים האם זה ידוע כמשהו שמחזק?...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת ???? - תגובה
טל כרמלי טבת26/02/2014שלום לך,
לא לגמרי ברור לי האם את שואלת באופן כללי לגבי הקשבה ומתן עצות, או משהו לגבי המצב הספציפי שהתקיים בעקבות מחלתה של בתך.
באופן כללי אני יכולה לומר שאין כלל גורף לגבי איך כדאי להקשיב ולהגיב. הדבר בוודאי תלוי בהקשר, בתוכן הדברים ובמה שהילד זקוק לו באותו זמן. לעתים קרובות אנחנו "מתפתים" לייעץ ולומר כיצד לדעתנו כדאי לנהוג או איזו החלטה כדאי לקבל, בזמן שהאדם שמולנו, ילד שלנו או חבר או כל אדם אחר, לא מעוניין בעצה פרקטית אלא בשיתוף, בהקשבה ובתחושה שנמצאים יחד איתו. מצד שני, לעתים אותו אדם דווקא זקוק לעצה טובה, וככל שנצליח להבין את נקודת המבט שלו ומצבו, כך נוכל לתת לו עצה טובה יותר.
קשה לדעת למה בדיוק בתך הייתה זקוקה באותה עת. את מספרת שהיא הייתה חולה ועם חום גבוה, וייתכן מאד שרק רצתה לספר ולפרוק מעליה מחשבות או חוויות. מעבר לכך כדאי לחשוב על אפשרויות נוספות בין לתת עצות לבין "רק להקשיב ולא להגיד כלום". אפשר להתעניין, לשאול, להביע אהדה או השתתפות וכדומה.
באשר לשאלתך השנייה: ככל הידוע לי, עד כה לא נמצאו עדויות מובהקות ליעילותה של רכיבה/רכיבה טיפולית בטיפול בבעיות רגשיות. בכל הטיפולים הקשר בין המטפל למטופל הוא מרכיב משמעותי, וגם במקרה זה הוא יכול להיות משמעותי ומקדם. עם זאת על מנת לטפל בבעיות רגשיות הייתי ממליצה לפנות לפסיכולוג או למטפל רגשי מוסמך אחר (מטפל באמנות, בתנועה, בדרמה וכו, בהתאם להעדפותיו של הילד).
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)