בריחת שתן - ילד בן 4.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בריחת שתן - ילד בן 4.5
    שיר
    03/03/2014

שלום ,
    בני בן 4.5 כעת בגן טרום חובה , ללא חיתול ביום כבר מגיל שנתיים. בשנתיים האחרונות, קיימת תופעה של בריחת שתן בגן ובבית כאשר הרגרסיה מתחילה בחודשי החורף. קשה לו להתאפק . כשאני מנסה להבין מדוע לא התפנה , עונה כי עסוק במשחק ולא רוצה שחברים יתפסו לו , שהוא שוכח ולא מספיק ללכת לשירותים לעיתים נראה לי כי לא כ"כ אכפת לו שנשאר רטוב. בלילה גם עדיין לא נגמל , היותו התחילה שוב רגרסיה ביום לפני כחודשיים לא רציתי להעמיס גם בלילה ולכן עדיין ישן עם "תחותני הרטבה" אני מתחילה לחשוש שככה יגיע לכיתה א'.
    מס' עובדות נוספות :
    אני אם חד הורית - מגדלת את הילד לבד .
    מדובר בילד מאד מופתח בחלק הקוגנטיבי, הרבה מעל הממוצע. יחד עם זאת חברתית לוקח לו זמן להיפתח וכל שנה עבר גן וצריך היה לתפוס מחדש את מעמדו בגן- בתקופה זו של השנה כבר בהחלט מקובל חברתית בגן , אבל כאמור זה לקח זמן.
    מה עושים? מי הכתובת להתייעץ בנושא הרטבת יום ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן - ילד בן 4.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריחת שתן

שיר
    20/03/2014

שלום , אשמח לקבל התייחסות לשאלתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן - ילד בן 4.5 - תגובה

טל כרמלי טבת
    23/03/2014

שלום שיר,

סליחה על העיכוב במענה.

אינני בטוחה שהבנתי את כל העובדות - האם בחודשי הקיץ אין אצל בנך שום "בריחה" ביום? האם ההסברים שלו שהיה עסוק וכדומה, מופיעים רק בחורף?
    ולגבי הלילה, האם לא נעשה עד כה ניסיון לגמילה, בגלל שהגמילה ביום לא הושגה למעשה באופן מלא?
    אם אכן בחודשי הקיץ הבעיה נעלמת, זוהי עדות לכך שהיכולת הפיזיולוגית קיימת, ואז יש להבין מהם המקורות האחרים לבעיה.

קיימת שונות רבה בין ילדים מבחינת הבשלות והמוכנות לגמילה, הן ביום והן בלילה, אולם עד גיל 5 יש ציפייה שתיפסק ההרטבה. לכן בכל מקרה, בשל בעיית ההרטבה הלילית, ומכיוון שנשמע כאילו הגמילה לא התבססה במלואה, הייתי ממליצה לפנות קודם כל לבירור רפואי אצל רופא ילדים. בירור זה חשוב על מנת לשלול בעיה פיזיולוגית כלשהי. במידה וימצא שאין בעיה כזאת, יתכן שהרופא ימליץ על טיפול תרופתי, או יפנה אתכם לטיפול התנהגותי אשר יכול לכלול שימוש בתכנית חיזוקים, בפעמון או בשיטות אחרות. התהליך עשוי להיות ממושך והוא דורש סבלנות רבה, אך רצוי להתחיל בו באופן שיטתי על מנת שלא לגרור את הבעיה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו