שיעורי בית עם ילד בכיתה ד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שיעורי בית עם ילד בכיתה ד
    יעל
    04/03/2014

הבן שלי חוזר מבית הספר, ולא תמיד זוכר שיש לו שיעורים. הוא עסוק בהמון דברים אחרים שלא קשורים, ואני מוצאת את עצמי רודפת אחרי המטלות שלו כל יום. אם לא אזכיר לו או שהוא לא יכין כלל או שיזכר בלילה כשהוא אמור ללכת לישון. אני מוטשת מזה והוא עצבני כשאני מעירה לו שעדיין לא עשה מטלה זו או אחרת. מה לעשות? עד מתי? אני פוחדת שידרדר בלימודים כיון שכרגע הוא סביר.....בזכותי....
    מיואשת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעורי בית עם ילד בכיתה ד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעורי בית עם ילד בכיתה ד - תגובה

יאיר סהר
    04/03/2014

שלום יעל,
    מדברייך נשמע שכובד האחריות להכנת שיעורי הבית מוטל עליך, ואילו בנך אינו מכיר בהם כאחריות שלו. לכן הוא "לא זוכר" שיש לו שיעורים, נזכר מאוחר, ואף כועס כאשר מזכירים לו שעליו להכין שיעורים.

הקניית הרגלי למידה הינה חשובה הן עבור הילד ויכולתו להתמודד עם האחריות המוטלת עליו, והן כדי לפתח את עצמאותו.
    בנוסף, התערבות הורית בנושאים לימודיים בכלל ובהכנת שיעורי בית בפרט, עשויה (כפי שאת גם מתארת) לפגוע ביחסים בין ההורים לילד.

כדי לעזור לו לעמוד במטלותיו, כדאי להבנות שגרת אחה"צ יציבה.
    קבעו שעה שבה הוא מתחיל להכין שיעורים (עדיף לאחר שאכל ונח כחצי שעה)
    בשעה הזו, הוא אמור להתיישב לשולחן הלימודים, לבדוק את כל המקצועות - ובמידה ויש שיעורים מכין אותם. במידה שלא - לפחות הוידוא נעשה באופן פעיל ועצמאי.
    מאוד ממליץ להגיע למצב בו הכנת השיעורים היא לגבי המקצועות שלמד היום, ולא הכנה של "שיעורים למחר". באופן כזה החומר טרי בראש, וניתן להיערך מראש למטלות ארוכות.
    בהתחשב בתנאים נוספים (חוגים וכו') - הכנת שיעורים מסתיימת לפני(!) צפייה בטלויזיה, משחקי מחשב, מפגשי חברים וכדומה.

בבואכם להחיל את ה"כללים" החדשים, קיימו איתו שיחה מקדימה. הסבירו שלאור ההתנהלות סביב שיעורי הבית, וכדי להימנע ממתחים ביניכם, אתם רוצים לעזור לו להתארגן. העבירו מסר שהכללים שבניתם הם למענו, ואפשרו לו מידה סבירה של גמישות בהתאם לתפיסתכם.

זכרו: שיעורי הבית אינם שלכם אלא שלו. העזרה שלכם - ההורים, היא בהצבת גבולות ברורים להכנת השיעורים. ככל שתהיו עקביים יותר, כך יקל עליו, והקשר שלכם יתחזק בטווח הארוך. בנוסף, ככל שתעבירו את האחריות אליו, כך ילמד להיות אחראי על עצמו ומטלותיו.

אשמח שתשובי לעדכן,

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו