מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כל תשובה זה בסדרגילה06/03/2014
ביתי בת ה4 ילדה בכורה לאחות בת חצי שנה מאוד מתוקה ובזמן האחרון כשהיא מקבלת מכה או משהו רע קורה לה היא אומרת שכלום לא קרה לדוגמא עם היא רצה ונופלת וכולה מלאה בחבלות מבחינתה היא בסדר ומתחבאת עם יש בסביבה אנשים וזה קרה כמה פעמים או אם היא קיבלה מכה בבית היא תמיד אומרת שזה בסדר
וקרה אתמול מקרה שמאוד כואב לי ביתי הלכה לגן ששם זה גם בית ספר עד כיתה ו היא מאוד נהנת לקום בבוקר וללכת לגן מה שקרה כבר יומיים היא בוכה שהיא לא רוצה ללכת וכששאלתי את ביתי מה קרה שתספר תגיד משהו היא אומרת כלום ואותו דבר כשבעלי שואל וכששאלנו את הגננת והעוזרת הן אמרו שהבת אמרה גם להן שהיא לא רוצה להגיע איך לכ שאלו מה הסיבה כי חשבו שזה סתם
לי זה נראה שהגננת הכלל מרחפת ולא ממש מתייחסת ומנסה להבליג
וכשהצעתי שאני אגיע ואשאר בגן לעמה שעות ישר היא אמרה שהיא קודם רוצה לגבר עם ביתי ולראות עם לה היא תגיד מה הסיבה
השאלות שהייתי שמחה לקבל התייחסות האם זה נורמלי בגיל הזה שכל דבר ותשובה זה בסדר?ואיך אפשר לדובב אותה לספר ולהפתח ושלט תחשוש לספר ?וגם לבכות כשכואב וכמובן לא להתחבא?
והשכלה השניה איך פותרים מצב כזה עם הגננת ?האם היא הייתה צריכה לבדוק עם ביתי כשהיא אמרה לה שהיא לא רוצה לחזור לגן האם מבחינת הגננת זה היה אמור להיות מנורה אדומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל תשובה זה בסדר - תגובה
טל כרמלי טבת06/03/2014שלום גילה,
את מוטרדת מכך שבתך לא מבטאת כאב, גם כשהיא מקבלת מכה, ולא מספרת מה עובר עליה, גם כשברור שמשהו מטריד או מעציב אותה. נראה שהיא חוששת לבטא חלקים שלה של כאב, תסכול, וצורך בנחמה - אולי מכיוון שהם נתפסים בעיניה כחולשה. את אפילו מתארת שהיא מתחבאת מאנשים, כלומר מתביישת בחבלותיה.
נסי לחשוב מה עשוי היה ליצור אצלה תפיסה כזאת, למשל איך מגיבים אצלכם בבית לבכי או מכה או כאב. זה יכול להיות בכיוונים שונים, לפעמים ילדים מגלים איפוק ולא "מרשים לעצמם" לבכות או להתלונן מכיוון שהדבר מעורר בסביבה חרדה ולחץ. לפעמים, הם נמנעים מכך כי נדמה להם שהוריהם לא יוכלו לעמוד בכך ובעצם כך הם "מגינים" עליהם. לפעמים הם דווקא נמנעים מתוך חוויות קודמות, בהן לא זכו למספיק יחס ותשומת לב לכאבם. ייתכן גם שאף אחד מאלה לא נכון, ומאיזושהי סיבה אחרת בתך לא מרגישה בנוח לבטא מצוקה.
נקודה נוספת היא זמן הופעת התופעה הזאת - את מציינת שזה החל לאחרונה, האם קודם לכן היא הייתה חופשיה יותר לבכות ולבטא כאב? האם השינוי קרה בסמוך להולדת אחותה? אם כן, יתכן שהיא מגיבה לכך שאת עסוקה יותר, ולא רוצה "להעמיס" עלייך.
בכל מקרה נסי לדבר איתה על כך ולעודדה לביטוי רב יותר. כשהיא נופלת ומקבלת מכה את יכולה לומר לה "זה בטח כואב" וכדומה. נסי להעביר לה את המסר שאת רוצה לשמוע, ויכולה לעמוד בכך. כך גם בנוגע להתרחשות בגן.
אני מבינה שבנוסף לכך את חשה שהגננת לא מתייחסת לכך כראוי. נסי להבין ממנה מה דעתה, האם יש לה השערה לגבי סירוב בתך לבוא לגן, ובכלל נסי להיעזר בה על מנת לקבל מידע לגבי ההתנהלות החברתית של בתך בגן והאם גם בגן היא לא מבטאת כל קושי או תסכול.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גילה07/03/2014יכול להיות שהיא נדבקה למילה כלום מתוכנית לילדים אחרי שקראתי את התגובה שכתבת הבנתי מאיפה זה הגיע הגננת אומרת שהיא היחידה שלא מבקשת עזרה וגם שם היא משתמשת המילה כלום וזה כמובן שכואב לה
איך אני יכולה לעזור לה למפתח ולספר מה כואב לה מצער אותי שהיא שומרת את הכאב לעצמה
מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)