בחירת גן - התלבטות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בחירת גן - התלבטות
    ימית
    06/03/2014

בוקר טוב,
    יש לי שלושה בנים, שניים קטנים בגילאים 4 ו- 5.
    כרגע הקטן נמצא בגן של גיל 3-4 והגדול בטרום חובה .
    יש לי 2 שאלות /התלבטויות:
    1) האם זה נכון ששניהם בשנה שעברה יהיו באותו הגן ? אציין כי הם בקשר מצויין ולא תלותיים אחד בשני...
    שניהם שונים זה מזה מאוד. הגדול קצת חסר ביטחון ורגיש והקטן בעל ביטחון עצמי גבוה וכן עצמאי מאוד.
    2) אני אמנם מתגוררת בעיר אבל בוחרת לחנך אותם בקיבוץ. אני פחות אוהבת את הגן הטרום חובה - חובה
    בקיבוץ בו אני נמצאת היום ומתלבטת האם להעביר אותם לגן טרום חובה - חובה בקיבוץ אחר(אני מכירה את הקיבוץ הבן שלי הגדול - היה שם).
    מצד אחד בקיבוץ האחר - שאני רוצה להעביר אותם לשם יש גננת מעולה וצוות טוב ועם אותם ילדים הם יעלו
    לבית הספר בהמשך. ומצד שני אני לא יודעת אם זה נכון לנתק אותם עכשיו מכל החברים שגדלו עימם
    (למרות שהניתוק יעשה בכל מקרה בכיתה א').
    ההתלבטות שלי נוגעת יותר לבן הגדול (בן ה-5) שנותרה לו עוד שנה אחת בגן לפני שהוא עולה לכיתה א'.
    הוא גם ככה רגיש ודי חסר ביטחון האם זה נכון לנתק אותו עכשיו מכל החברים ?
    או שאולי יותר טוב שיעשה את הניתוק עכשיו ויתחבר לילדים שעולים איתו לכיתה א'.
    בכל מקרה אם אני עושה את המעבר אז הוא לשניהם...
    אני ממש לא יודעת לעשות וכמובן רוצה לעשות את הבחירה הכי נכונה עבורם.
    אודה לכם על כל הכוונה שתוכלו לתת לי בעניין.
    תודה רבה ובברכה,
    ימית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחירת גן - התלבטות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת גן - התלבטות - תגובה

טל כרמלי טבת
    06/03/2014

שלום ימית,

ראשית לגבי גן משותף - לגן משותף עבור שני בנייך יש גם יתרונות וגם חסרונות. היתרון הוא בכך שהם יוכלו להנות אחד מנוכחותו של השני, להוות תמיכה זה עבור זה בעת הצורך, ולחלוק חוויות משותפות. החסרונות הם שאחד מהם עלול למשל להרגיש "בצילו" של השני, או שאחד יחוש אחריות וצורך לפרוש חסות על השני, וכדומה. אמנם את מתארת שהיחסים ביניהם טובים, ובכל זאת הגדול רגיש יותר ואילו הקטן יותר בטוח ועצמאי. במידה ויהיו באותו גן הם עשויים להיכנס לאותם "תפקידים", ואילו הפרדה יכולה לאפשר להם, ואולי בעיקר לגדול, לפתח ולהביא לידי ביטוי חלקים אחרים שלו. היא תאפשר למשל יצירת מעגל חברים מעט שונה ונפרד, בו כל אחד מהם יוכל לבטא את עצמו ללא תלות ב"תפקידו" ומקומו במשפחה.
    לפיכך אין תשובה חד משמעית לשאלה האם לצרף או להפריד. אני מציעה לך לקבל החלטה מתוך ההיכרות שלך איתם ומתוך תחושתך מה יהיה טוב יותר עבורם. אני מניחה שבצירוף שלהם יחד יש גם נוחות עבורך, אך השתדלי שזה לא יהווה שיקול מכריע בהחלטה.

לגבי שאלתך השנייה - אם אני מבינה נכון, שינוי ומעבר יתרחש בכל מקרה, והשאלה היא רק שאלת העיתוי - כעת, או לקראת כיתה א'. לכן, אם ממילא עבור כל אחד מהם מדובר במעבר אחד הכרחי, ואם לא מדובר על כך שבגלל המעבר הזה יהיו להם שני מעברים במקום אחד - אז אינני רואה סיבה לא לעשות את השינוי. נשמע שאת בוטחת יותר בגן בקבוץ האחר, כלומר לדעתך הם ירוויחו מהמעבר גננת וצוות טובים יותר, וגם זהו שיקול משמעותי.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו