מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוהב להיות בביתאיילת11/03/2014
שלום, לאחרונה אני חוששת מהתנהגות מסויימת אצל הבן שלי בן שלוש וחצי.
הוא לא אוהב להיות מחוץ לבית. ברגע שאני אוספת אותו מהגן או מייד שואל לאן נוסעים ובמידה שהתשובה היא לא הביתה הוא בוכה וצועק שהוא רוצה הביתה. לא משנה המקום שאליו צריך להגיע (סבא וסבתא שהוא אוהב, גן שעשועים, הצגה, משפחה, חברים, לקנות גלידה או כל מיני דברים שהוא אוהב), אני לא מצליחה להבין מה הסיבה. באופן כללי הוא ילד מאושר ושמח ומקסים מלבד הקטע הזה. הוא לא מוכן להישאר לישון אצל סבא וסבתא או כל מקום אחר בלי שאנחנו איתו למשל.
יש לו אחות בת שש שבכל הזדמנות רוצה להישאר אצל סבתא או חברות או כל מקום אחר והוא מתנגד בכל תוקף!
האם מדובר באופי של ילד בית או שיש מקום לדאגה?
אני רוצה להוסיף שהוא הולך כל בוקר לגן בשמחה ומעולם לא רצה להישאר בבית במקום ללכת לגן.
אודה לייעוץ בנושא,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוהב להיות בבית - תגובה
טל כרמלי טבת11/03/2014שלום איילת,
את מתארת העדפה ברורה של בנך להיות בבית, ורצון להימנע מפעילויות אחרות, גם אם הן כשלעצמן אהובות עליו. אני מסכימה שכדאי להבין את מקור הקושי - האם עצם ההימצאות מחוץ לבית מכניסה בו אי שקט? האם העניין הוא הצורך לדעת מראש, ואם תכיני אותו כבר בבוקר לפעילות הצפויה, הוא יקבל זאת באופן אחר? אפשרות נוספת היא שבנך מחפש דרך לשלוט בסדר היום ולהיות זה שקובע את מהלך הדברים. מתי הופיעה ההתנהגות הזאת? האם בעקבות אירוע מסוים שאת יכולה לשחזר?
שאלה אחרת היא כיצד אתם מגיבים לבקשותיו/בכיו/דרישתו לחזור הביתה. האם את נעתרת לכך ומבטלת תכניות, או ממשיכה בתכנית המקורית? ואם את לא נעתרת לרצונו, כיצד הוא מגיב לכך? האם הוא נרגע ואף נהנה בהמשך, או ממשיך לדרוש "הביתה"?
תשובות לשאלות אלה עשויות לעזור בבחירת התגובה. באופן כללי נראה לי שלא כדאי ללכת עם הדרישות שלו על מנת שלא לחזק את ההימנעות, ומאידך לא כדאי להעמיס עליו יותר מדי. כך למשל ניתן לשלב בימות השבוע בין אחר צהריים ביתי לבין פעילויות בחוץ, וגם לשתף אותו בהחלטה הזאת וליידע אותו על כך מראש.
אשמח להתייחס שוב בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוהב להיות בבית - תגובה
איילת12/03/2014תודה על ההתייחסות המהירה.
לדעתינו הוא מרגיש הכי בטוח בבית שלו ולכן מעדיף לא לצאת. גם כאשר יום לפני אנחנו מכינים אותו לזה שלמחרת אחרי הגן אנחנו הולכים ביחד ל: סבא/סבתא/קניות/חברים או כל מקום אחר הוא מביע התנגדות.
בשניה שנכנס לאוטו אחרי איסוף מהגן הוא מוודא שנוסעים הביתה במידה ואומרים לו שרק עוצרים לאסוף מישהו ולא נוסעים ישירות הביתה הוא צורח ובוכה. ברוב המקרים אחרי שמגיעים למקום המתוכנן הוא נרגע ורק כשנמאס לו מבקש הביתה.(ונמאס לו די מהר).
התופעה התחילה בסביבות המעבר שלו לגן עירייה ואנחנו חושבים שהוא פשוט חוזר עייף ומותש מיום ארוך בגן ולכן מעדיף את המנוחה בבית, השאלה היא האם לזרום איתו או להכריח אותו להצטרף לפעילות אחר הצהריים מחוץ לבית.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוהב להיות בבית - תגובה - תגובה
טל כרמלי טבת13/03/2014שלום שוב,
ההשערה שאתם מעלים עשויה באמת להיות נכונה - המעבר לגן עירייה יכול להיות חוויה אינטנסיבית ומאתגרת. בנך צריך היה בחודשים האחרונים להסתגל לצוות חדש, סדר יום וכללים חדשים, בוודאי לילדים חדשים לפחות באופן חלקי, ואולי אף נאלץ לוותר על שנת צהריים שהייתה לו עד אז. אם אכן כך הדבר, נראה שכדאי לאפשר לו את השקט והמנוחה בבית לאחר הגן, ולא להתעקש על פעילויות מחוץ לבית. בבית הוא יכול לעסוק בענייניו, ללא צורך להתמודד עם אינטרקציות חברתיות מורכבות, לחלוק בחפצים, להיענות לדרישות הצוות וכו, וכדאי לאפשר לו את זה. בהדרגה הוא ימשיך להסתגל למציאות החדשה ויוכל שוב "להתפנות" ולמצוא עניין והנאה בגיוון ובמפגשים אחה"צ. אפשר כמובן להמשיך להציע, אבל לא ללחוץ.
בכל זאת את אומרת שמעבר לנושא השקט והמנוחה, הבית גם מהווה עבורו "מקום בטוח", ואולי את מרגישה שמדובר בהימנעות שבבסיסה חשש וחרדה מפני "העולם שבחוץ". לכן כדאי לשים לב אם יש סימנים נוספים לכך, ואם אין רגיעה תוך זמן מה, לחשוב שוב על דרכי התגובה.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)