אמירה מטרידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמירה מטרידה
    VK
    11/03/2014

שלום!
    אני אמא לבן 4.
    היום לפני השינה קראנו ספר ובו איור של שני אנשים עם בטן גדולה ושמנה(לאיור אין קשר לתוכן הספר)
    כשבני ראה את האיור אמר שהבולבול שלו גדל כשהוא רואה אנשים שמנים.
    כששאלתי למה הוא חושב שזה קורה, הוא ענה שהוא אוהב אנשים שמנים ובא לו לפוצץ להם את הבטן.
    חשוב לי לציין שבעלי אדם שמן מאוד ואני בהריון עם תאומים (ובטן גדולה).
    בבקשה, כיצד בן 4 עושה קישור כזה בין גדילת איבר המין לאהבה? בין הגירוי המסויים לתגובה שלו אליו?
    אני מוטרדת ואשמח לנק' מבט מבהירה בנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמירה מטרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמירה מטרידה - תגובה

טל כרמלי טבת
    13/03/2014

שלום לך,

נושא המיניות מעורר בנו לעתים קרובות מבוכה ורצון להימנעות מעיסוק ישיר, בוודאי כשהוא מופיע בגילאים צעירים. בנך מתחיל כפי הנראה לחוש עוררות מינית בגופו וזה דבר טבעי. הרבה ילדים לא יודעים לבטא כך מה עובר עליהם, אבל זה חלק מההתפתחות הטבעית והמצופה. עם זאת בנך עושה קישור בין העוררות שהוא חש לבין אהבה אשר מחוברת גם למשאלה תוקפנית ("לפוצץ להם את הבטן"), ויכול להיות שיש בזה משהו מבלבל עבורו. את רומזת על קשר גם לבעלך וגם לבטנך התופחת ואולי גם לתאומים שבדרך, ויתכן שאת צודקת בכך. האסוציאציות והקישורים שילדים (וגם מבוגרים) עושים הינם אישיים מאד, ודרוש בירור נוסף על מנת להבין מה מתרחש בדמיונו ובעולמו הפנימי של בנכם.

נשמע שהתאפשר לך באותו רגע להתייחס לדבריו ולשאול אותו עליהם, באופן רגוע וללא בהלה. חשוב להמשיך בקו זה, לשדר פתיחות ולהזמין אותו לשוחח על מה שקורה לו ומה שהוא מרגיש, כשהדבר עולה שוב מצידו ולא באופן יזום מצדכם. כשהוא ירגיש שלגיטימי להרגיש ולחשוב את הדברים שהוא חש, הם יהיו גם פחות מבהילים או מבלבלים עבורו. עם זאת, במידה והתכנים מקבלים עוצמות גדולות יותר, או שיש לנושא המיניות גם ביטויים התנהגותיים כלפי אחרים, מומלץ לפנות לייעוץ אצל איש מקצוע.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!

VK
    13/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו